Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

    Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Πουσσαίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013 στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ερμούπολη συνάντηση εργασίας με βασικό θέμα τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο νέος νόμος 4177/2013.
    Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Πουσσαίος, ο διευθυντής του Τμήματος Εμπορίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Σιγάλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, η υπεύθυνη του τμήματος εμπορίου του Επιμελητηρίου κ. Κατερίνα Φουντουλάκη, ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Τσιμέκη, τον αντιπρόεδρο β’ κ. Γιάννη Δελλατόλα και τη γενική γραμματέα κ. Λουκία Κολλάρου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Εξωμβούργου εκπροσωπούμενος από την αντιπρόεδρο κ. Μαργαρίτα Σαραντίτη, ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο κ. Γιάννη Παλαιολόγο και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο κ. Βαγγέλη Στρατούρη.

    Μετά από την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη για τη νέα νομοθεσία και τονίζοντας την ιδιαιτερότητα της αγοράς του κάθε νησιού, κατατέθηκαν οι προτάσεις των παρευρισκομένων εμπορικών συλλόγων καθώς και του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας και Μυκόνου.
     Ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου κατέθεσε έγγραφο με τις προτάσεις του για το χειμερινό και θερινό ωράριο και για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Σας παραθέτουμε παρακάτω το σχετικό έγγραφο.
    Επ’ ευκαιρίας της παρουσίας και του διευθυντή του Τμήματος Εμπορίου Κυκλάδων κ. Σιγάλα ο Σύλλογός μας κατέθεσε τους προβληματισμούς του για το αυξημένο εσωτερικό παραεμπόριο, το οποίο δημιουργεί συνεχείς κρούσματα αθέμιτου ανταγωνισμού.
    Η συνάντηση έγινε μέσα σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα. Ο κ. Πουσσαίος μας διαβεβαίωσε ότι θα πορευθεί βρίσκοντας μία μέση λύση σύμφωνα με τις προτάσεις του κάθε Εμπορικού Συλλόγου, κινούμενος πάντα μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας.
     Φεύγοντας αποκομίσαμε τη στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του Διευθυντή του Τμήματος Εμπορίου Κυκλάδων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη βοήθειά τους σε όποια προβλήματα και προτάσεις τους κατατεθούν από τους Συλλόγους με κοινό σκοπό την ανάπτυξη και την ευημερία των νησιών μας.
  
Για το Δ.Σ.
Του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου


Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γενική Γραμματέας

                      Ανδρέας Τσιμέκης                                                              Λουκία Κολλάρου