Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή στον π. δήμαρχο Μυκόνου

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή  επιβλήθηκε στον π. δήμαρχο Μυκόνου  Χρήστο Βερώνη  για ψευδής βεβαίωση, σε μια υπόθεση που αποκ...


dikaiosynhΠοινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επιβλήθηκε στον π. δήμαρχο Μυκόνου Χρήστο Βερώνη για ψευδής βεβαίωση, σε μια υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2007 και εκδικάσθηκε την Τετάρτη στη Σύρο, με κατηγορούμενη την τότε Δημαρχιακή Επιτροπή, την οποία εκτός από τον π. δήμαρχο αποτελούσαν, οι κ.κ. Κουσαθανάς – Μέγας, Βαμβακούρης, Σκαγιάς, Κονταράτος και Σαλάχας.
Πρόκειται για μια πολύπλοκη υπόθεση, γνωστή ευρύτερα στη Μύκονο, για την οποία η τότε διοίκηση του Δήμου είχε κατηγορηθεί ότι προσπάθησε να αναθέσει με αδιαφανείς διαδικασίες την αποκομιδή των απορριμμάτων και παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στην εταιρία «Περιβαλλοντική Υπηρεσίες Περιβάλλοντος ΑΤΕΒΕ.», στην οποία βασικός μέτοχος είναι ο σύζυγος της η π. βουλευτή της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου.
Η υπόθεση τότε, ουσιαστικά είχε αποκαλυφθεί μέσα από το Δήμο (είχε κάνει σχετική καταγγελία ο νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και τότε μέλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Σκαγιάς), όμως δημοσιοποιήθηκε και καταγγέλθηκε στη Δικαιοσύνη από τον εκδότη της εφημερίδας Times in Kolonaki Σάκι Μαυρέλη, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης από το περασμένο έτος για συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματα (έδωσε το παρών στη δίκη φρουρούμενος από αστυνομικούς).
Από την εκδίκαση της υπόθεσης, κρίθηκε ένοχος μόνο κ. Βερώνης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Απαλλάχθηκαν τα υπόλοιπα μέλη της π. Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου.