Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Στο "κόκκινο" τα οικονομικά του Δήμου Σύρου

Ισχυρός πονοκέφαλος για το δήμαρχο Γιάννη Δεκαβάλλα και τους συνεργάτες του, αποτελούν τα οικονομικά του Δήμου Σύρου, τα οποία δεν είνα...

dhmarxeio_syrou_ermoupolh
Ισχυρός πονοκέφαλος για το δήμαρχο Γιάννη Δεκαβάλλα και τους συνεργάτες του, αποτελούν τα οικονομικά του Δήμου Σύρου, τα οποία δεν είναι καθόλου ανθηρά. 


Τα χρέη και τα οικονομικά ανοίγματα του παρελθόντος μπορεί να μην είναι μεγάλα (εκτός από τις περιπτώσεις της π. ΔΕΥΑΕ και του π. Δήμου Άνω Σύρου), όμως το ταμείο έχει στερέψει και τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ποτέ. Αντίστοιχο πρόβλημα βέβαια, αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας αφού το φαινόμενο είναι πανελλαδικό και όχι τοπικό.


Τα έσοδα και οι χρηματοδοτήσεις από το κράτος ολοένα και λιγοστεύουν, ενώ η διετία 2012-2013 αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ίδιος ο δήμαρχος έχει εκμυστηρευτεί σε συνεργάτες του και όχι μόνο, πως έτσι όπως πηγαίνει το πράγμα, ίσως και μέσα στο 2012 θα υπάρξει στάση πληρωμών του προσωπικού!

Την ίδια ώρα, στο οικονομικό επιτελείο του Δήμου έχει σημάνει συναγερμός και έχει δοθεί ρητή εντολή και περιστολή δαπανών μιας και δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα απολύτως αναγκαία. 

Ο δήμαρχος είχε προ ημερών τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, από τον οποίον ζήτησε βοήθεια και υποστήριξη. Κι αν πήρε κάποιες υποσχέσεις ότι νέα η κυβέρνηση θα στηρίξει περισσότερο από την προηγούμενη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κανείς δε μπορεί να βασίζεται σε τέτοιες δεσμεύσεις, με δεδομένη την άνευ προηγουμένου οικονομική αστάθεια της χώρας. 

Οπότε, ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος και δεν αποκλείεται να δούμε καταστάσεις που ούτε καν τις φανταζόμαστε. 

<<πηγη>>