Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σύρος: 2ο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο Επιμόρφωσης.

Το δεύτερο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο για την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς διοργανώνεται από το Ινστιτούτο ...

Το δεύτερο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο για την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Σύρου 'Έρευνας Βιώσιμης Ανάπτυξης Πολιτισμού και Παράδοσης, σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Ηδη το πρώτο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στη Σύρο, υπό την γενική φροντίδα και επιμέλεια του Συριανού καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Ιωσήφ Στεφάνου έχει ήδη αφήσει στο νησί (αλλά και σε εθνικό επίπεδο), άριστες εντυπώσεις στους επιστήμονες που απασχολούνται σε θέματα πολιτισμού, συντήρησης μνημείων και προστασίας οικισμών.


Στο δεύτερο σεμινάριο προβλέπεται να συμμετέχουν είκοσι τέσσερις (24) διδάσκοντες καθηγητές από δέκα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας και του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων πέντε πρόεδροι τμημάτων και σχολών, η αντιπρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, ο επίτιμος καθηγητής Lettinga Gatze (με αναγνωρισμένη συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη), καθώς και ο πρόεδρος του 'Ε τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν 50 εκπαιδευόμενοι επαγγελματίες και ερευνητές, οι οποίοι θα επιμορφωθούν σε 24 ώρες διδασκαλίας διαλέξεων και εργαστηρίων. Είκοσι εκπαιδευόμενοι θα διαμένουν εντός της Ι.Μ. Ιησουητών, μέσα στην οποία θα λειτουργούν και οι δύο αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων.

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, αφού ευχαριστεί τον κ. Ιωσήφ Στεφάνου, για την μεγάλη συνεισφορά του στο νησί, αναφέρει ότι στόχος του Δήμου είναι αυτή η ερευνητική δομή που είναι ιδιαίτερα σημαντική να συνεχιστεί και να καθιερωθεί ως μόνιμη λειτουργία στην 'Ανω Σύρο. Είναι μία προσπάθεια που θα τονώσει τον οικισμό και θα προσδώσει επιστημονική εμβέλεια και κύρος. “Χρέος του Δήμου είναι να στηρίζει παρόμοιες επιστημονικές προσπάθειες ιδιαίτερα όταν στηρίζουν τη ζωή στον ιστορικό οικισμό της 'Ανω Σύρου”, κατέληξε ο δήμαρχος.

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ.