Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Το κοινωνικό πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που υλοποιείται από το 2002 από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Εξωμβούργου Τήνου συνεχίζεται ...


Το κοινωνικό πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που υλοποιείται από το 2002 από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Εξωμβούργου Τήνου συνεχίζεται με την οριστική του ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και στον οριστικό πίνακα επιλέξιμων μονάδων, μετά από ανάλογη αίτησή μας.




Οι υπηρεσίες του κοινωνικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αγκαλιάστηκαν από ολόκληρη την κοινωνία του νησιού μας, αφού έως σήμερα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 25.364 κατ’ οίκον επισκέψεις σε ηλικιωμένους και σε άτομα με κινητικά και ειδικά προβλήματα, παρέχοντας κοινωνική υποστήριξη, υγειονομική φροντίδα και οικιακή βοήθεια. Οι επιπλέον δράσεις, αυτές της αιμοληψίας, των εμβολιασμών, των καρδιολογικών ελέγχων, της διοργάνωσης ημερίδων, της γραφειοκρατικής στήριξης και της διατήρησης αποθήκης βοηθημάτων και εξοπλισμού κ.α., μια πρωτοβουλία και εθελοντική ανιδιοτελής προσφορά των εργαζομένων στο πρόγραμμα, έχουν εξυπηρετήσει εκατοντάδες ασθενείς και πολίτες του νησιού μας.


Το πρόγραμμα σήμερα, μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, έχει επεκταθεί και στους οικισμούς της πρώην Κοινότητας Πανόρμου και του πρώην Δήμου Τήνου και έως σήμερα εξυπηρετεί 90 άτομα.


Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ως ωφελούμενοι για την παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας σε άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος έχουν άνεργοι, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι ως επαπειλούμενοι με ανεργία (stage και προγράμματα του ΟΑΕΔ), καθώς και άτομα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ (με εισόδημα κάτω από 5.000€ το 2010). Προθεσμία υποβολής αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα έως την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 στο τηλ.: 6934121362 και 2283041710.