Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Φιλική και Πατρική Έκκληση

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ  ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΦΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ Η ε...


+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ  ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΦΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ

Η εορτή των Χριστουγέννων είναι πολύ κοντά! Η εορτή της  γέννησης της ενσαρκωμένης Αγάπης δεν είναι μία θεωρία, αλλά μία πραγματικότητα. Ένα ιστορικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε μια φορά για πάντα, αλλά και που εμείς οι χριστιανοί οφείλουμε να βιώνουμε κάθε μέρα.
        Η βίωση της αγάπης δεν είναι υπόθεση μόνο των παιδιών που έχουν το δικό τους τρόπο να τη ζουν, αλλά και των μεγάλων, όλων εκείνων που διαθέτουν μια χριστιανική καρδιά που ξέρει να αγαπά και να συγχωρεί.
        Πολύ προβληματίζομαι αυτές τις άγιες ημέρες που έρχονται, αν θα μπορέσουμε ειλικρινά και αληθινά να βιώσουμε το μήνυμα της αγάπης και της ειρήνης  των Χριστουγέννων,  μετά από όσα άρχισαν να συμβαίνουν στο νησί της Τήνου και που δε γνωρίζουμε πότε και πως θα τελειώσουν.
        Κάνω έκκληση και προς τις δύο πλευρές, κατά τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων, να γίνει μία «χριστιανική εκεχειρία». Να ηρεμήσουν τα πνεύματα ώστε, μετά τις εορτές, οι όποιες προσπάθειες διευθέτησης του θέματος, να γίνουν  μέσα σε κλίμα πραγματικά χριστιανικό. Η διεκδίκηση της αλήθειας ή του ορθού, δε μπορεί να γίνεται εις βάρος της αγάπης και του αμοιβαίου σεβασμού.  Έξω από αυτό το πλαίσιο, δεν είναι πλέον αγώνας γύρω από ένα ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ, αλλά γύρω από  κάτι διαφορετικό.
        Προσεύχομαι στο Θεό, με τις ικεσίες της Μεγαλόχαρης Παναγίας, να φωτίσει με το Πανάγιο Πνεύμα Του θεσμούς και πρόσωπα που άμεσα εμπλέκονται  στη Διοίκηση του  ΠΙΙΕΤ, ώστε:
να συνεχιστεί η ιερότητα και η παγκόσμια πνευματική ακτινοβολία του, την οποία εγγυάται η Εκκλησία,  αλλά και
να εξασφαλιστεί το πλούσιο κοινωνικό, πολιτιστικό και ευεργετικό έργο του, που εγγυάται η ενεργός συμμετοχή του Τηνιακού λαού.
       
        Καλά Χριστούγεννα με αμοιβαίο σεβασμό και αγάπη για να είναι χριστιανικά και  εγγύηση για μια ευτυχισμένη νέα χρονιά 2015.

Νάξος 16/12/2014


+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου