Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Για γερά πορτοφόλια η Μύκονος: 61% πάνω οι τιμές των ξενοδοχείων- Στους οικονομικούς προορισμούς η Τήνος

Καίνε οι τιμές στη Μύκονο που εξελίσσεται σε προορισμό μόνο για μεγάλα βαλάντια. Σε ποια νησιά πέφτουν οι τιμές Όνειρο... θερινή...

Καίνε οι τιμές στη Μύκονο που εξελίσσεται σε προορισμό μόνο για μεγάλα βαλάντια. Σε ποια νησιά πέφτουν οι τιμές


Πρωταθλήτρια, ανακηρύσσεται για μία ακόμα φορά η Μύκονος, όπου η αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών αγγίζει ακόμα και το 61%. Έτσι για ένα δωμάτιο μέσης κατηγορίας όποιος θέλει να επισκεφτεί τώρα το Νησί των Ανέμων θα πρέπει να δώσει έως και 322 ευρώ, από 200 που ήταν την ίδια περίοδο πέρσι.
Στη δεύτερη θέση της λίστας των νησιών που οι τιμές των ξενοδοχείων "καίνε", είναι η Λευκάδα, όπου πλέον αντί για 79 ευρώ, όσοι θέλουν να την επισκεφτούν θα πρέπει να πληρώσουν 109 ευρώ τη διανυκτέρευση.
Από τους ακριβούς προορισμούς και η Ίος, όπου η διανυκτέρευση τον Ιούλιο φτάνει στα 94 ευρώ, αλλά και η Ελούντα, όπου για να απολαύσετε τον ύπνο σας σε ένα μέτριο ξενοδοχείο θα πρέπει να δώσετε 307 ευρώ.
Υπάρχουν όμως και οι οικονομικότερες επιλογές
Στην Αιδηψώ τα ξενοδοχεία παρουσιάζουν την μεγαλύτερη μείωση τιμών τον Ιούλιο, στα 50 ευρώ η διανυκτέρευση, ενώ στη Φολέγανδρο, η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 97 ευρώ. Φθηνοί σχετικά προορισμοί θεωρούνται επίσης η Αίγινα, ο Μόλυβος, η Τήνος και τα Κουφονήσια.
Πριν λοιπόν αποφασίσετε ποιο θα είναι το μέρος της Ελλάδας, που θα αποτελέσει για λίγες μέρες το ησυχαστήριο σας, κάντε μια έρευνα και επιλέξτε αυτό που μπορεί να αντέξει η τσέπη σας.
Αυξήσεις από 8% -18% στις ξενοδοχειακές τιμές στην Κρήτη τον Ιούλιο
Από 8%-18% κινούνται οι αυξήσεις τις μέσες τιμές των ξενοδοχείων της Κρήτης σε τουριστικές περιοχές ,σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr για τον Ιούλιο του 2014.
Η Κρήτη είναι μία από τις περιοχές όπου καταγράφονται μόνο αυξήσεις ενώ στον αντίποδα έχουμε τη μεγαλύτερη μείωση μέσων τιμών στη Φολέγανδρο με -27% .
Πιο αναλυτικά στην συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων βλέπουμε τη μέση τιμή ξενοδοχείων στα Χανιά από 74 ευρώ πέρυσι τον Ιούλιο φέτος να έχει ανέβει στα 86, αύξηση 16%. Στη Χερσόνησο η αύξηση είναι 17% αφού από 83 ευρώ πέρυσι τώρα έφθασε τα 97 ευρώ. Στην Ελούντα, όπως είναι αναμενόμενο, από 261 ευρώ πέρυσι τον Ιούλιο φέτος η τιμή σκαρφάλωσε στα 307, αύξηση 18%. Στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο συναντάμε τις μικρότερες αυξήσεις, 8%, με τις τιμές στην πρώτη περίπτωση να διαμορφώνονται από τα 84 στα 91 ευρώ και στη δεύτερη από τα 115 στα 124 ευρώ.
Οι μειώσεις
Όπως επισημάνθηκε παραπάνω η μεγαλύτερη μείωση μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον Ιούλιο 2013 παρατηρείται στη Φολέγανδρο, έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της νεολαίας, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται στα 97 ευρώ έναντι 133 ευρώ τον προηγούμενο Ιούλιο (ποσοστό μείωσης 27%).
Στη δεύτερη θέση των μειώσεων ακολουθεί ένας από τους αγαπημένους οικογενειακούς προορισμούς για διακοπές, οι Κουκουναριές της Σκιάθου. Το ποσοστό μείωσης αγγίζει το 24% και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 108 ευρώ, έναντι 142 ευρώ τον προηγούμενο Ιούλιο.
Στην τρίτη θέση ακολουθούν οι Σπέτσες, επιλογή για μικρές αποδράσεις, με ποσοστό μείωσης μέσων ξενοδοχειακών τιμών στο 23% και τη μέση τιμή δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 139 ευρώ, έναντι 181 ευρώ τον περασμένο Ιούλιο.
(Με πληροφορίες από: trivagoekriti.gr)

Πηγή: News24.gr