Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο αγώνας για μια Τήνο, καλύτερη και πιο δυνατή, συνεχίζεται! Συνδυασμός κ. Παναγιώτη Κροντηρά

Πέρασε μία θητεία, η πρώτη για τον Καλλικράτειο Δήμο Τήνου και ήλθε η ώρα να σταθούμε απέναντι στο εκλογικό σώμα. Με ειλικρίνεια, με εντ...

Πέρασε μία θητεία, η πρώτη για τον Καλλικράτειο Δήμο Τήνου και ήλθε η ώρα να σταθούμε απέναντι στο εκλογικό σώμα. Με ειλικρίνεια, με εντιμότητα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να μιλήσουμε για όλα όσα έγιναν, για όσα προγραμματίζονται να γίνουν και να θέσουμε στην κρίση όλων το όραμά μας για το νησί. Η συμμετοχή μας στις εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το μέσο για την ολοκλήρωση ενός προγράμματος που στήθηκε και δρομολογήθηκε μέσα από πρωτόγνωρα αντίξοες συνθήκες.
Η πρώτη αυτή θητεία στον Ενιαίο Δήμο Τήνου είχε δύο βασικές παραμέτρους που δυσκόλεψαν τη ζωή όλων (πολιτών, αιρετών και προσωπικού).
Πρώτη, ότι η μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση, που έγινε πρόχειρα, παρουσίασε στην πράξη τεράστια κενά. Απαιτήθηκε να περάσει σχεδόν η μισή θητεία για να επιλυθούν σημαντικά διοικητικά θέματα και όχι μόνο (συγχωνεύσεις νομικών προσώπων, οργανισμοί, νέοι θεσμοί, ασφυκτική εποπτεία, απειλή οικονομικής επιτροπείας και τόσα άλλα).
Δεύτερη, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η τεράστια οικονομική κρίση που βάθαινε χρόνο με το χρόνο. Μια απλή σύγκριση τόσο για τα δεδομένα του Δήμου όσο και ενός απλού νοικοκυριού, είναι καταλυτική. Άλλη η Ελλάδα του φθινοπώρου του 2010 και άλλη η σημερινή. Η οικονομική κατάσταση έφερε σε δυσκολίες όχι μόνο τον κάθε συμπατριώτη μας αλλά και το Δήμο Τήνου. Ευτυχώς όχι στην κατάσταση που περιήλθαν άλλοι Δήμοι της Χώρας αλλά δεν μπορεί να είναι αμελητέα μια μείωση των θεσμοθετημένων χρηματοδοτήσεων της τάξης του 70% περίπου.
Και στο πλάι όλων αυτών η σταδιακή αποσύνθεση της κρατικής υποδομής: να παλεύεις για το Ειρηνοδικείο και πρόσφατα για το ΙΚΑ Τήνου, να σου κλείνουν τη Δ.Ο.Υ. και να σε στερούν από μια σειρά υπηρεσιών, φορτώνοντας το Δήμο με νέα βάρη (στέγασης και λειτουργίας για την κάθε μικρογραφία υπηρεσίας που μας επιφυλάσσουν!), αγνοώντας επιδεικτικά τη νησιωτικότητα.
Μέσα σε αυτή την κατάσταση η επιλογή μας ήταν να σηκώσουμε τα μανίκια. Ο Δήμος Τήνου απέκτησε φωνή και μάλιστα μαχητική, σε σημείο που αναγνωρίζεται από όλους. Δε δίστασε να καυτηριάσει πολιτικές, να συγκρουστεί με αρμόδιους, να παλέψει για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, για την υγεία, για τη διατήρηση των διοικητικών δομών.Το συμφέρον και τα δικαιώματα της Τήνου ιεραρχήθηκαν πάνω από όλα, με αποκορύφωμα τον τρόπο διεκδίκησης ανθρώπινων συνθηκών για την υγεία.
Η διεκδίκηση και του τελευταίου ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα, ανακήρυξε το Δήμο Τήνου σε «πρωταθλητή του ΕΣΠΑ» στις Κυκλάδες. Έργα σημαντικά, έργα βαρύτητας και πνοής, καταφέραμε κόντρα σε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία, να δρομολογηθούν. Με πίστη, όραμα και δουλειά, ήρθε η ορατή πρόοδος: Αεροδιακομιδές, Βιολογικός Καθαρισμός Τήνου, Συστήματα Βιολογικής Φίλτρανσης Ακαθάρτων Κάτων Μερών, Αυτόματα συστήματα επεξεργασίας νερού, Νέες Αφαλατώσεις, Ταχυδιυλιστήριο, Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Τήνου, Επέκταση Α΄ Δημοτικού Σχολείου Τήνου, Κλειστό Γυμναστήριο Τήνου, Ελαιοτριβείο, αποκατάσταση ΧΑΔΑ, Δεματοποιητής, Ανακύκλωση στο νησί, δρομολόγηση ΧΥΤΥ, κλπ. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε γι αυτά, αναδεικνύοντας το μέτρο της αληθινής συνεισφοράς προηγούμενων δημοτικών αρχών αλλά και το μέτρο της ευθύνης τους, για μεγάλα λάθη και παραλείψεις που βρήκαμε και δεν δικαιολογούνται. Επιζητούμε το δημόσιο διάλογο, με κοινά αποδεκτούς όρους και την αντιπαράθεση με επιχειρήματα για την πληρέστερη ενημέρωση όλων.
Όλα αυτά είναι ορατά στον κάθε καλόπιστο συμπατριώτη. Και το κυριότερο, θα αποδώσουν σύντομα καρπούς και θα ανεβάσουν σημαντικά το επίπεδο της Τήνου.
Δίπλα σε αυτά υπήρξε διαρκής προσπάθεια για να αξιοποιηθεί το προσωπικό μας, να ανταποκριθούμε στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη, να στηρίξουμε τις κοινωνικές δομές (Προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Παιδικός Σταθμός, ΚΑΠΗ, Κέντρο Σίτισης και Παροχής Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, κλπ) και να σταθούμε αρωγοί στην εκπαίδευση στο νησί, από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανόρμου και το Κέντρο διά Βίου Μάθησης στην Στενή μέχρι τα Νηπιαγωγεία μας, θεωρώντας έμπρακτα την Παιδεία επένδυση για το αύριο της Τήνου.
Αναδείξαμε κάθε πτυχή του Πολιτισμού, της τέχνης και της πλούσιας παράδοσής μας μέσω του Φεστιβάλ Τήνου, των προγραμμάτων στο «Καλλιτεχνικό Στέκι», της διατήρησης του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου και πλήθους άλλων δράσεων. Επενδύσαμε στον Τουρισμό με στοχευμένες κινήσεις και μεθοδικότητα.
Και ταυτόχρονα να αφουγκραστούμε τις δυσκολίες της κοινωνίας, συνδυάζοντας την υποχρέωση να περιφρουρούμε τα έσοδα του Δήμου, με μια σειρά από μειώσεις σε βασικά τέλη, έκτακτες ενισχύσεις, ουσιαστική στήριξη όλων των επαγγελματικών ομάδων κλπ, χωρίς λαϊκισμούς και υπερβολές που ούτε η εποχή αντέχει, ούτε ταιριάζουν στην λογική μας. Με σεβασμό στον άνθρωπο, πάνω απ όλα.
Όλα αυτά πρέπει να συνεχιστούν. Με βασικό γνώμονα την αγάπη για το νησί, την επιθυμία μας να το δούμε να αναπτύσσεται στέρεα, μαζί να ανθίζουν πόλη και χωριά, με σεμνότητα και ευθύτητα, στεκόμαστε και πάλι απέναντί σας, πριν την ύψιστη ώρα της δημοκρατίας. Αναμφίβολα λάθη μπορεί ο καθένας να μας καταλογίσει και έχουν υπάρξει. Όμως τα λάθη είναι γι αυτούς που αγωνίζονται. Για αυτούς που ξοδεύουν κάθε ικμάδα τους, από το πρωί ως το βράδυ, για το Δήμο, για τον τόπο μας. Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, παρ’ όλα αυτά, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε όλους τους πολίτες και όλο το νησί, με αξιοκρατία, με ανοικτά αυτιά και μάτια και με διάθεση ειλικρινούς προσφοράς.
Η πορεία προς τις κάλπες επιβάλλει παράθεση επιχειρημάτων, διάλογο και υπευθυνότητα. Επίσης, από πλευράς μας και ελάχιστες δαπάνες, όπως αρμόζει στην περίοδο που διανύουμε. Όπως το 2010 και πάλι τώρα, με ενημερωτικά δελτία και μέσα από το διαδίκτυο (μέσα από την ιστοσελίδα του συνδυασμού tinos-tolmamemazi.gr, που δεν εγκατέλειψε ποτέ την ενημέρωση των συμπολιτών μας σε αντίθεση με άλλες ιστοσελίδες, και την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης-facebook), ανά θεματικές ενότητες θα παρουσιάσουμε τους στόχους μας και τα πεπραγμένα μας.
Ο Συνδυασμός μας «Τήνος -Τολμάμε μαζί», συνεχίζοντας την υπεύθυνη πορεία του, ανακοινώνει σήμερα την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, συνδυάζοντας την εμπειρία με την σημαντική ανανέωση.
Διεκδικεί την επιβράβευση του τρόπου που η δημοτική αρχή διαχειρίστηκε τις υποθέσεις του Δήμου Τήνου, κατά τα τελευταία χρόνια.
Διεκδικεί τη συνέχεια του έργου της, έργου που σταδιακά θα αλλάξει την όψη της Τήνου.
Διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, σε μια Τήνο που θα αναπτύσσεται και θα προοδεύει, σεβόμενη την ταυτότητά της και την ιστορία της.
 Διεκδικεί μια νέα, πενταετή θητεία, για μια Τήνο όπως όλοι την ονειρευόμαστε, σε μια εποχή που είναι δύσκολο μεν αλλά πολύτιμο να ονειρεύεσαι.
Γιατί, όπως έχουμε πει και ξαναπεί, η αγάπη μας για την Τήνο έχει όρια, τα όρια του κόσμου μας.
Ο αγώνας για μια Τήνο, καλύτερη και πιο δυνατή, συνεχίζεται!
 Τήνος, 27 Απριλίου 2014
Ο Δήμαρχος Τήνου

Παναγιώτης Κροντηράς
 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Κροντηράς Παναγιώτης του Βασιλείου

Υποψήφιος Δήμαρχος



ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ                                      
 (Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
Αλβέρτης Κωνσταντίνος του Ιωσήφ Επιχειρηματίας
Αμοιραλής Φραγκίσκος του Μιχαήλ (Μεσκλιές) Συνταξιούχος
Άνδροβικ Ιωάννης του Πέτρου Έμπορος
Βιδάλης Αντώνιος του Μάρκου Επιχειρηματίας, Αλουμινοκατασκευές
Βιδάλης Ιωάννης του Καρόλου Εκπαιδευτής Θαλάσσιων Αθλημάτων
Δελατόλας Πολύκαρπος του Γεωργίου Οικοδόμος
Ζαλώνης Ιωάννης του Αλεξάνδρου Ελαιοχρωματιστής
Καλούμενος Νικόλαος του Μιχαήλ Ξυλουργός
Καμολίνος Νικόλαος του Ιωάννη Αυτοκινητιστής, Ξενοδόχος
Μέγκουλας Αλέξανδρος του Ιωάννη Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Μουρίκης Ευάγγελος του Γεωργίου Οικοδόμος
Ξενόπουλος Αντώνιος του Ιωάννη Επιχειρηματίας
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΝΟΡΜΟΥ
(Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
Πανωρίου Ευαγγελία του Νικολάου Συνταξιούχος ΝΑΤ, Γ.Γ. Ναυταθλητικού Κέντρου Πανόρμου
Σκαρής Ιωάννης του Θεόδωρου Πολιτικός Μηχανικός
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΝΟΥ
(Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι)
Αθηναίος Θεόδωρος του Ειρηναίου Προγραμματιστής Η/Υ
Αμοιραλή  – Καλογεράκη Ελένη του Στέφανου Οικιακά, Γραμματέας Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου
Αποστολοπούλου – Χατζίρη Άννα του Κωνσταντίνου Οικιακά, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου
Βελαλόπουλος Γεώργιος του Στυλιανού Επιχειρηματίας
Βιδάλη Λουκία του Πέτρου Ιδιωτική Υπάλληλος
Βιδάλη Μαρίκα του Ευάγγελου Ξενοδοχειακός Υπάλληλος
Βιδάλη Φραγκίσκα του Ελευθερίου Έμπορος Παραδοσιακών Προϊόντων
Βιδάλης Ματθαίος του Νικολάου (Νικολούκας) Έμπορος Τουριστικών Ειδών
Γκίζη Κοραλία του Κωνσταντίνου Απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου, Ξενοδοχειακός Υπάλληλος
Γκίζης Νικόλαος του Ευάγγελου Τελειόφοιτος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, Επιμελητής Βιβλιοθήκης  Π.Ι.Ι.Ε.Τ.
Δασύρα Άννα – Μαρία του Αντωνίου Απόφοιτος Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικιακά
Ζάρπας Μάρκος του Νικολάου Έμπορος, Πρόεδρος Συλλόγου Τριανταριτών
Ζώταλης Γεώργιος του Γκίκα Δημοσιογράφος
Κανακάρης Γρηγόριος του Ιωάννη Πρόεδρος Συλλόγου ΑμεΑ “Έχουμε Δικαίωμα”
Κρητικού Αντωνία του Μιχαήλ συζ. Νικολάου (Καμπούρη) Έμπορος – Κρεοπώλης
Λαγουρός Νικόλαος του Δημητρίου Ξενοδοχειακές & Τουριστικές Επιχειρήσεις
Λαγουρός Στέφανος του Άγγελου Φυσικός, Συνταξιούχος ΟΤΕ
Λεβαντίνος Μάρκος του Αντωνίου Συνταξιούχος Αυτοκινητιστής
Λούβαρης Εμμανουήλτου Δημητρίου (Σαλβαράς) Κατασκευαστής, Συνταξιούχος ΙΚΑ
Νάζου Αγορίτσα – Ευαγγελία (Ρίτσα) του Γεωργίου Φοιτήτρια Σχολής Πολιτικών Δομικών Έργων
Ορφανός Αντώνιος του Μανούσου Συνταξιούχος ΟΑΕΕ
Περπινιά Μαρία-Ελένη (Μαριλένα) του Νικολάου, συζ. Δημητρίου Πλυτά,  Απόφοιτος Σχολής Διοίκησης Οικονομίας, Ιδιωτική Υπάλληλος
Πλυτά Αντωνία του Κωνσταντίνου (Μαγιέ) Έμπορος
Σανταμούρης Γεώργιος του Πέτρου Συνταξιούχος Οδοντίατρος
Τριανταφύλλου Άννα του Γεωργίου συζ. Πέτρου (Πασού) Οικιακά
Φωσκόλου Νικολέτα του Ματθαίου συζ. Ματθαίου Συγγραφέας Βιβλίων Μαγειρικής, Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Τήνου
Χαρικιόπουλος Ιωάννης του Ιακώβου (Μούρης) Απόφοιτος ΤΕΙ Λογιστικής, Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝΟΥ
(Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας)
Δεσύπρης Ιουλιανός του Ραφαήλ Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης, MA στις Πολιτικές Επιστήμες, Ξενοδόχος
Κρητικός Ευάγγελος του Μιχαήλ Φοιτητής Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών Επιστημών
Κρητικού Αικατερίνη του Μάρκου Οικιακά
Λαγουρός Νικόλαος του Αλεξάνδρου Ηχολήπτης
Παρασκευά Ευθυμία του Παράσχου Απόφοιτη ΤΕΕ Πληροφορικής, Υπάλληλος ΙΚΑ
Πετρόπουλος Γεώργιος του Λεωνίδα Ηλεκτρολόγος
ΤΟΠΙΚΗ KOINOTHTA ΑΓΑΠΗΣ
(Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας)
Αρμακόλας Πέτρος του Αγαπητού Οικοδόμος
Δελατόλας Πολύκαρπος του Στεφάνου Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΤΟΠΙΚΗ KOINOTHTA ΔΥΟ ΧΩΡΙΩΝ
(Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας)
Περπινιάς Λεωνίδας του Κωνσταντίνου Ξυλουργός
ΤΟΠΙΚΗ KOINOTHTA ΚΑΛΛΟΝΗΣ
(Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας)
Αρμάος Λαυρέντιος του Νικολάου Αγρότης – Οικοδόμος
Πιπέρη Αντωνία του Ιωάννη συζ. Νικολάου, Οικιακά
Σκλάβος Ζαχαρίας του Μάρκου Συνταξιούχος
Στεργιώτης Γεώργιος του Αντωνίου Οικοδόμος
ΤΟΠΙΚΗ KOINOTHTA ΚΑΜΠΟΥ
(Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας)
Κρητικός Ιωσήφ του Αντωνίου Υπάλληλος ΟΤΕ
Φιλιππούσης Γεώργιος του Ιωάννη Ζαχαροπλάστης
ΤΟΠΙΚΗ KOINOTHTA ΚΑΡΔΙΑΝΗΣ
(Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας)
Δελλατόλας Ιάκωβος του Νικολάου Συνταξιούχος
Καραΐσκος Κωνσταντίνος του Δημητρίου Υπάλληλος ΙΚΑ, Ταμίας Αδελφότητας Τηνίων εν Αθήναις, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων ΙΚΑ
ΤΟΠΙΚΗ KOINOTHTA ΚΤΙΚΑΔΟΥ
(Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας)
Αλιμπέρτης Ιωάννης του Σίμου Ξενοδοχειακός Υπάλληλος
Βιδάλης Ιωάννης του Αντωνίου (Νικολούκας) Οικοδόμος
Φιλιππούση Άννα του Ζαχαρία Ιδιωτική Υπάλληλος
Φώσκολος Λαυρέντιος του Γεωργίου Ξενοδοχειακός Υπάλληλος – Υδραυλικός
ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΩΜΗΣ
(Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας)
Δελατόλας Ιωάννης του Στεφάνου Οικοδόμος
Δενεκαρία Μαρία του Γεωργίου Οικιακά
Πόντης Γεώργιος του Ιωάννη Ιδιωτικός Υπάλληλος
Σκλάβος Πέτρος του Αντωνίου Συνταξιούχος Αυτοκινητιστής
ΤΟΠΙΚΗ KOINOTHTA ΠΑΝΟΡΜΟΥ 
(Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας)
Καγιώργης Φραγκίσκος του Ευαγγέλου Ξυλουργός
Κέντρου Αφροδίτη του Γεωργίου Απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου, Δημιουργός Χειροποίητων Κοσμημάτων
Φιλιππούσης Ηλίας του Τζώρτζη Επιχειρηματίας
Χατζής Νικόλαος του Βενάρδου Υπάλληλος ΟΑΚΑ, Ηλεκτρολόγος, Γ.Γ. Αδελφότητας Τηνίων εν Αθήναις
ΤΟΠΙΚΗ KOINOTHTA ΣΤΕΝΗΣ    
(Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας)
Αμοιραλή Ιωάννα του Αντωνίου Ξενοδοχειακός Υπάλληλος
Βιδάλης Φραγκίσκος του Ιωάννη Ελαιοχρωματιστής
Ζαλώνης Στέφανος του Ιωάννη Συνταξιούχος ΙΚΑ
Ματθαιάσσος Μάρκος του Παναγιώτη Οικοδόμος
ΤΟΠΙΚΗ KOINOTHTA ΤΡΙΑΝΤΑΡΟΥ   
(Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας)
Δεσύπρης Κωνσταντίνος του ΙωάννηΞυλουργός
Κονδύλα Ζαμπέττα του Νικολάου συζ. Φωτίου, Οικιακά
Λούβαρης Δημήτριος του Σάββα Οικοδόμος
ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΣΤΕΡΝΙΩΝ
(Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας)
Πρωτόπαπας Νικήτας του Μιλτιάδη Επιχειρηματίας, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου
Τρίκης Διονύσιος (Σάκης) του Χρήστου Συνταξιούχος Ηχολήπτης
ΤΟΠΙΚΗ KOINOTHTA ΦΑΛΑΤΑΔΟΥ
(Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας)
Βελουδίου Αντωνία του Ιωάννη συζ. Αντωνίου Οικιακά, Ταμίας Συλλόγου Φιλοπροόδων Φαλατάδου
Βιδάλης Νικόλαος του Πέτρου Υδραυλικός, Πρόεδρος Συλλόγου Φιλοπροόδων Φαλατάδου
Κουμαριανός Ιωάννης του Παναγιώτη Συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος
Φυρίγος Πέτρος του Αντωνίου Συνταξιούχος