Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δελτίο Τύπου από το Τήνος - Τολμάμε Μαζί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διαβάζουμε ότι ο συνδυασμός της «Δημιουργικής Πορείας» είχε συνάντηση προετοιμασίας και δράσης (27/4) και είναι πολ...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάζουμε ότι ο συνδυασμός της «Δημιουργικής Πορείας» είχε συνάντηση προετοιμασίας και δράσης (27/4) και είναι πολύ θετικό ότι οι συμμετέχοντες «έδωσαν λόγο τιμής για αξιοπρεπή και έντιμο αγώνα», αρκεί και να το εννοούν. Το πρώτο δείγμα είναι πάντως αποκαρδιωτικό, αν κρίνουμε από το σχετικό δελτίο τύπου.

Η αλαζονεία της εξουσίας αποτελεί συνήθη έκφραση της μειοψηφίας. Είναι άξιο απορίας πού την εντοπίζουν. Κάποιος κάθε φορά είναι ο Δήμαρχος και κάποιοι αποτελούν τη διοίκηση του Δήμου. Τί πρέπει να κάνουν για να μην είναι αλαζόνες, δηλαδή; Να μην κυκλοφορούν στο δρόμο; Να περπατούν σκυφτοί; ‘Η να μην απαντούν στις πολιτικές αιχμές των άλλων συνδυασμών; Μεγάλο το πρόβλημα, αν σκεφτείτε ότι πολύ συχνά, η ίδια μειοψηφία, 3,5 χρόνια τώρα, απέδιδε στο Δήμαρχο υποτονικότητα. Πού είναι λοιπόν η ισορροπία, Κε Ορφανέ; Μιλάει έντονα ο Δήμαρχος; Είναι αλαζόνας! Μιλάει ήπια; Είναι υποτονικός! Αποφασίστε. Η σεμνότητα (στην πράξη, όχι στα λόγια) της δημοτικής αρχής είναι δεδομένη και δεν άλλαξε στο παραμικρό από τη μέρα που άνοιξε το Δήμο, την 1-1-2011 μέχρι και σήμερα. Ούτε και θα αλλάξει στο μέλλον γιατί ξέρουμε από πού ερχόμαστε και ότι δεν βάζουμε παρά ένα λιθαράκι στο μακρύ και γοητευτικό ταξίδι της Τήνου στο χρόνο…

Η «εγκατάλειψη» πόλης και χωριών είναι μύθος. Ποτέ δεν συντελέστηκε τόσο έργο, υπό τόσο αντίξοες συνθήκες. Κι αλήθεια, τί έκανε η υπεύθυνη μειοψηφία του Δήμου μας, όταν αντίκριζε την «εγκατάλειψη»; Μέσα σε 3,5 χρόνια η «Δημιουργική Πορεία» εξέδωσε ανακοινώσεις μετρημένες στα δάκτυλα (π.χ. για τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, για τη Γιορτή της Μητέρας, κλπ. Και γι’ αυτά ακόμη, όχι κάθε χρόνο αλλά μια φορά στην τύχη). Η ίδια εγκατέλειψε το αναγνωστικό κοινό της ιστοσελίδας της και γι αυτό φρόντισε πρόσφατα να την εξαφανίσει. Γιατί τόση σιωπή για την «εγκατάλειψη» που «βίωνε» γύρω της; Πού ήταν η μειοψηφία στα 3,5 αυτά χρόνια, έχει αναλογιστεί κανείς; Ενόψει εκλογών, ανακάλυψε την «εγκατάλειψη» των πάντων!

Κλειστό Γυμναστήριο: Το μεγαλύτερο ρίσκο που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή. Ταξίδια στην Αθήνα, έγγραφα επί εγγράφων και τελική συνάντηση με το Γ.Γ.Α. κ. Μπιτσαξή.
Μπιτσαξής: «Από μας, μην περιμένετε να γίνει. Τελεία και παύλα!».
Δήμαρχος: «Δώστε μου το έργο και εγώ θα βρω τον τρόπο να το φτιάξω!».
Συζητήσεις επί συζητήσεων, δουλειά και εγρήγορση και το έργο είναι σήμερα έτοιμο. Ένα έργο κουφάρι, εγκατάλειψη και ντροπή, με μόνη χρήση του την φωτογράφηση πολιτικών στο παρελθόν. Ούτε την παράταση της παραχώρησης του οικοπέδου από το Ιερό Ίδρυμα, δεν είχε επιμεληθεί η πρώην Δημοτική αρχή. Είχε συνθηκολογήσει με την αποτυχία.
Το έργο εντάχθηκε την 30-12-2011 από τον τότε Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μωραΐτη, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με ποσό 1.071.840,00€
Το Κλειστό Γυμναστήριο είναι έργο – απόρροια της τόλμης και της επιμονής του Δημάρχου και δεν το χαραμίζουμε σε προεκλογικές αντιπαραθέσεις. Το χαρίζουμε στη νεολαία του νησιού μας, που το δικαιούται και το περιμένει χρόνια….

1ο Δημοτικό Σχολείο: Τα λάθη της πρώην δημοτικής αρχής ήταν εξοργιστικά. Έχουν λεχθεί και ξαναλεχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο κ. Ορφανός παρακολουθούσε άνευ σχολίων. Έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας αναφέρει:
 “Για το έργο έχει εκδοθεί η υπ’ αρ. 683/12-12-2001 οικοδομική άδεια από την Πολεοδομία Σύρoυ, με τίτλο «Προσθήκη 3 αιθουσών, υπογείου, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και W.C. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Τήνου.» Η άδεια αναθεωρήθηκε και της δόθηκε παράταση ισχύος ως τις 18/12/2009.
Επειδή ως τις 18-12-2009 δεν έγιναν εργασίες, η οικοδομική άδεια σταμάτησε να είναι σε ισχύ. Με σκοπό την υποβολή υποψηφιότητας για τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ το  2012 ξεκίνησαν η συλλογή δικαιολογητικών και οι απαραίτητες ενέργειες για την επανέκδοση της οικοδομικής άδειας και την υποβολή φακέλου χρηματοδότησης, με τίτλο «Προσθήκη κατ’ επέκταση και διαμόρφωση αύλειων χώρων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου».
Στην πορεία συλλογής των απαραίτητων στοιχείων διαπιστώθηκε ότι στην προηγούμενη οικοδομική άδεια δεν είχε ληφθεί υπόψη ότι στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος Δημοτικού Σχολείου, υπάρχει στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο συγκεκριμένο περίγραμμα κτιρίου το οποίο πρέπει να τηρηθεί.
Με αυτό το δεδομένο χρειάζεται να γίνει εκ νέου σχεδιασμός στον οποίο να ληφθεί υπόψη το περίγραμμα κτιρίου, όπως αυτό ορίζεται στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο.”  
Αποτέλεσμα; Οι μελέτες που είχαν εκπονηθεί και πληρωθεί από τον πρώην Δήμο Τήνου ήταν κυριολεκτικά άχρηστες.
Εκπονήθηκαν ξανά οι απαιτούμενες μελέτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Εκδόθηκε νέα οικοδομική άδεια. Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου" της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΈΣΠΑ 2007-2013) στις αρχές Ιανουαρίου του έτους 2013, με προϋπολογισμό  1.800.000,00€ και σήμερα υλοποιείται.

Βιολογικός Καθαρισμός: Εργάστηκαν οι Σάββας Απέργης, Κωνσταντίνος Αθηναίος και Σίμος Ορφανός και τα Δημοτικά τους Συμβούλια. Η όποια προετοιμασία όμως, από την τελευταία Δημοτική Αρχή του κ. Σίμου Ορφανού, είχε παραλείψει το πλέον βασικό: Να εξασφαλίσει 600.000 ευρώ για τις απαλλοτριώσεις. Αν στις πρώτες 90 μέρες της θητείας δεν γινόταν αγώνας νυχθημερόν, η απαλλοτρίωση θα είχε αρθεί (άλλα 10 χρόνια πίσω, δηλαδή αφού χωρίς εξασφάλιση ιδιόκτητης γης δεν νοείται τέτοιο έργο). Αυτή ήταν η «προετοιμασία». Για να μην προσθέσουμε τα τεχνικά λάθη, που απαίτησαν σειρά παρεμβάσεων για να μην κοπεί το έργο από το ΕΣΠΑ, στο οποίο η Δημοτική αρχή, το ενέταξε. Ήδη σήμερα δημοπρατήθηκε το πρώτο υποέργο ενώ την 13 Μαΐου 2014 θα δημοπρατηθεί το δεύτερο και τελευταίο υποέργο.

Καμία καπηλεία και καμία υποτίμηση του τί έκανε ο καθένας (ας σκεφτεί κανείς και σε τί κατάσταση ήταν η Ελλάδα, όταν διοικούσε ο καθένας!). Απλώς δεν αντέχονται και οι υπερβολές («επιμελώς είχαν προετοιμάσει επί πολλά χρόνια…»). Και δίπλα στα όποια θετικά, θα ακούγονται και οι γκάφες, οι εγκληματικές αβλεψίες, οι καθυστερήσεις και τα λάθη που λίγο έλειψε να στοιχίσουν παρά πολύ ακριβά (όλα αποδεικνυόμενα με έγγραφα).

 Ο Δήμος κινείται πάντα με βάση τη νομιμότητα και είναι παράξενο τουλάχιστον οι μετέχοντες της μειοψηφίας, που έχουν υπερψηφίσει το 99% των αποφάσεων σε Οικονομική Επιτροπή και ΔΣ, να μιλούν, 20 μέρες πριν τις εκλογές, για «όρια της νομιμότητας».

Σε κάθε εκλογή ακούγονται παντού ανά την Ελλάδα, τα περί εκβιασμών, ύβρεων και ψεύτικων υποσχέσεων. Θα αποτελούσε η Τήνος εξαίρεση; Και βέβαια ακόμη κι αν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τέτοιες πρακτικές «κάποιοι» από το συνδυασμό, θα ήταν αδύνατο να παρακολουθήσουμε τους μετρ του είδους.


Δίνουμε υπόσχεση τίμιου εκλογικού αγώνα απέναντι σε όλους τους συνδυασμούς, ανεξάρτητα πώς θα πορευτούν οι τελευταίοι. Δεν θα μένει όμως αναπάντητη η παραπληροφόρηση, η υποτίμηση του έργου μας ή η απόδοσή του σε άλλους και οι εκτός πραγματικότητας μομφές περί αλαζονείας. Οι συμπολίτες μας θα ακούν την αλήθεια και με βάση αυτήν θα κρίνουν.