Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η κατάσταση με τον κ. Γιώργο Σανταμούρη έχει ξεπεράσει κάθε όριο... Αναφορά Νικολάου Λούβαρη

Προς τους κυρίους Δημάρχους Τήνου και Άνδρου Προς τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Τήνου και Άνδρου ΑΝΑΦΟΡΑ Νικολάου Λούβαρη το...


Προς τους κυρίους Δημάρχους Τήνου και Άνδρου
Προς τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Τήνου και Άνδρου


Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δημοτικών Συμβουλίων Δήμων Τήνου και Άνδρου, όπως γνωρίζετε το να με ορίσετε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου -  Άνδρου (ΔΛΤΤΑ), δεν σας το ζήτησα ούτε το επιδίωξα. Το αποδέχθηκα όμως επειδή έχω την έντονη επιθυμία και διάθεση να συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου, όπως έκανα από  25ετίας, φροντίζοντας για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα της πρωτεύουσας του νησιού μας.

Εντούτοις η υπομονή έχει και τα όριά της! Η κατάσταση με τον Γιώργο Σανταμούρη, πρόεδρο του ΔΣ του ΔΛΤΤΑ, τον οποίο εσείς ορίσατε, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δεν πιστεύω ότι είμαι ο μόνος που διαφωνεί μαζί του, αλλά δεν μπορώ πλέον να ανεχθώ την παρούσα κατάσταση.
Οι κατ' επανάληψη διαμαρτυρίες μου προς τον κ. Σανταμούρη ουδέποτε ελήφθησαν υπόψιν.
Πριν από μερικούς μήνες ήμουν έτοιμος να υποβάλω την παραίτησή μου και να δημοσιοποιήσω διάφορες παρατυπίες, κακές και ζημιογόνες συμπεριφορές που είχα παρατηρήσει στη λειτουργία του Προέδρου του ΔΣ του ΔΛΤΤΑ. Πήγα απευθείας στον ίδιο τον πρόεδρο του ΔΣ και του είπα τις διαφωνίες μου και τις παρατυπίες που είχα παρατηρήσει. Τότε ο κ. Σανταμούρης με διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και δεν θα επαναληφθούν τα όσα του ανέφερα.
Δυστυχώς ο κ. Σανταμούρης συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν να είναι τσιφλίκι του το Λιμενικό Ταμείο και επικρατεί πλήρης αυταρχισμός και εγωϊσμός στην συμπεριφορά του ως Προέδρου. Θεωρώ ότι χρησιμοποιεί το Λιμενικό Ταμείο για να προβληθεί ο ίδιος και δεν αφήνει κανέναν άλλο να κάνει δουλειές. Πάρα πολλά θέματα διεκπεραιώνονται με το γνωστό ρητό “αποφασίζω και διατάσσω”, χωρίς ενημέρωση και συνεργασία του Συμβουλίου.

Τα προβλήματα μεταξύ μας επιτάθηκαν όταν αρνήθηκα να υπογράψω για την πληρωμή του έργου διαμόρφωσης-πλακόστρωσης από την αποχέτευση μέχρι το γήπεδο, γιατί μου είπαν ότι τα χρήματα για το έργο αυτό προέρχονταν από 3 άλλα έργα, τα οποία δεν είχαν γίνει.  Μετά έμαθα ότι το έργο αυτό δεν είχε ούτε έγκριση από το Υπουργείο. Δαπανήθηκαν πολλά χρήματα για έργα, όπως ο πάγκος των ψαράδων, τα οποία έγιναν χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η νομιμότητα των έργων και χωρίς να ενημερωθώ ως μέλος του Συμβουλίου. Αποτέλεσμα τα έργα αυτά να παραμένουν αναξιοποίητα και τα χρήματα να πηγαίνουν χαμένα και να τιμωρούνται και οι ψαράδες. Με διάφορες ενέργειές του κ. Σανταμούρη ζημιώθηκε το ΔΛΤΤΑ, όπως πχ  τα λουλούδια που αγοράστηκαν για να τοποθετηθούν στο λιμάνι της Τήνου το 2013, δεν άφησε να τα τοποθετήσει ο ανθοπώλης ή εγώ προσωπικά, που τα τοποθετούσα κάθε χρόνο, τα έβαλε στην αποθήκη, με αποτέλεσμα να αχρηστευθούν και να επιβαρυνθεί το Λιμενικό Ταμείο να αγοράσει άλλα! Ο κ. Σανταμούρης υποδεικνύει  στον εργολάβο που αναλαμβάνει το έργο της καθαριότητας να προσλάβει συγκεκριμένους εργάτες. Μήπως για να δημιουργήσει εργάτες - πολιτικούς ομήρους; Παρά τις πιέσεις εμού και άλλων μελών του ΔΣ, να προχωρήσει το έργο της εκβάθυνσης του μέσα λιμανιού της Τήνου προκειμένου να λειτουργεί σωστά το λιμάνι, ουδεμία προσπάθεια κατέβαλε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην τουριστική κίνηση του νησιού. Η επισκευή των πρανών του έξω λιμανιού εντάσσεται κάθε χρόνο στο Τεχνικό Πρόγραμμα και παρόλα αυτά κάθε χρόνο δεν υλοποιεί την επισκευή αυτή. Στα 4 χρόνια δεν έχει γίνει χωροταξική μελέτη από το Βίντσι ως τα Σπιτάλια και χωρίς αυτή δεν μπορεί να γίνει καμία διαμόρφωση επί της παραλίας. Το αλαλούμ των πινακίδων είχε ως αποτέλεσμα να  επιβληθούν πρόστιμα σε πολλούς συμπολίτες μας, ενώ για τον εαυτό του ο κ. Σανταμούρης καταδέχθηκε να φέρει προς συζήτηση στο ΔΣ του ΔΛΤΤΑ την ακύρωση των προστίμων για τον εαυτό του και τους γνωστούς  του.
Μετά από όλα αυτά, παρακαλώ να προχωρήσετε στον έλεγχο των όσων σας αναφέρω για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παραβάσεις και σε περίπτωση θετικής απάντησης  να καταλογιστούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν.
Τήνος, 23 Απριλίου 2014
Με εκτίμηση

Νίκος  Λούβαρης