Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΝΟΥ Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου...



ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΝΟΥ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία της Γ’ Κυριακής των Νηστειών, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην ιερά νήσο Τήνο, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως.
Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Β’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείον Λόγον, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς και Διακόνους τον Ναού. Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
Στην ιερά Ακολουθία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, ο Λιμενάρχης και ο Υπολιμενάρχης Τήνου και πλήθος πιστών από όλα τα μέρη της Ελληνικής γης, ανάμεσά τους και μέλη της Εστίας Πιερίδων Μουσών από την Κατερίνη, οι οποίοι ευρίσκονται στην ιερά νήσο για την πραγματοποίηση εκδηλώσεως του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού στο Πνευματικό Κέντρο του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός επεμελήθη της Εκκλησιαστικής τάξεως, κατά το έθος του Ιερού Ιδρύματος, την ώρα εξόδου του Τιμίου Σταυρού.