Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Έρευνα και ευθύνες για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ζητά η Διεθνής Αμνηστεία

Άμεση, διεξοδική, διαφανή και ανεξάρτητη έρευνα για το περιστατικό της 20ής Ιανουαρίου που συνέβη κοντά στο Φαρμακονήσι, αποσαφήνιση...


Μετανάστες Μωρό Φαρμακονήσι

Άμεση, διεξοδική, διαφανή και ανεξάρτητη έρευνα για το περιστατικό της 20ής Ιανουαρίου που συνέβη κοντά στο Φαρμακονήσι, αποσαφήνιση των συνθηκών, υπό τις οποίες χάθηκαν ζωές στο Αιγαίο, και διώξεις στους υπαίτιους ζητεί η Διεθνής Αμνηστία από τις ελληνικές αρχές.
«Οι πρόσφατοι θάνατοι στο Αιγαίο αποτελούν μία ακόμα υπενθύμιση των επικίνδυνων ταξιδιών, τα οποία πραγματοποιούν μετανάστες και πρόσφυγες, προκειμένου να φτάσουν στην Ευρώπη. Από τον Αύγουστο του 2012 τουλάχιστον 136 πρόσφυγες, η πλειονότητα των οποίων είναι Σύροι και Αφγανοί, έχασαν τις ζωές τους σε τουλάχιστον δώδεκα γνωστά περιστατικά προσπαθώντας να φτάσουν στην Ελλάδα με σκάφος από την Τουρκία.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της πρέπει να διασφαλίσουν αποτελεσματική έρευνα και διάσωση στη θάλασσα εστιάζοντας τις προσπάθειές τους στη διάσωση ζωών, παρά στην προστασία των συνόρων» καταλήγει η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Πηγή : http://www.koutipandoras.gr/