Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Κάθε 40 ώρες μια διακομιδή από την Πάρο

Πόσες διακομιδές και με ποια μέσα έγιναν αυτές από το Κέντρο Υγείας Πάρου μέσα στο 2013; Ποια είναι η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Πάρο...

kentro igeias parou
Πόσες διακομιδές και με ποια μέσα έγιναν αυτές από το Κέντρο Υγείας Πάρου μέσα στο 2013;
Ποια είναι η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Πάρου όσον αφορά τη στελέχωσή του τις πρώτες ημέρες του 2014;
Σε αυτά κυρίως τα ερωτήματα απαντούν τα στοιχεία που πήραμε από το Κέντρο Υγείας Πάρου και το parianostypos.gr σας παρουσιάζει...
223 είναι οι διακομιδές ασθενών -που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης- και πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Υγείας Πάρου μέσα στο 2013.
Κάθε 40 ώρες, πριν συμπληρωθούν δηλαδή δυο 24ωρα -κατά μέσο όρο-, ένας συμπολίτης μας ή ένας επισκέπτης της Πάρου και της Αντιπάρου μεταφερόταν για λόγους υγείας από την Πάρο σε νοσοκομείο των Αθηνών ή στο νοσοκομείο της Σύρου.
Οι διακομιδές των ασθενών δεν έγιναν με το υγειονομικό αεροσκάφος της Πάρου αφού αυτό παραμένει καθηλωμένο στο έδαφος, αν και ετοιμοπόλεμο, από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα. Τότε, τον Σεπτέμβριο του 2012, ξεκίνησε η προγραμματισμένη συντήρησή του στη μηχανή και τους έλικες, η οποία και ολοκληρώθηκε λίγους μήνες αργότερα.
Οι 223 διακομιδές ασθενών από την Πάρο και σύμφωνα με τα στοιχεία που πήραμε από το Κέντρο Υγείας Πάρου, μέσα στο 2013 έγιναν με τα παρακάτω μέσα:
14 διακομιδές με το αεροπλάνο της γραμμής
46 διακομιδές με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ
58 διακομιδές με πλωτά σκάφη (όχι με το πλοίο της γραμμής)
4 διακομιδές με ιδιωτικό αεροσκάφος
1 διακομιδή με ιδιωτικό ελικόπτερο
Πάντα υποστελεχωμένο το ΕΚΑΒ
Τα προβλήματα στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Πάρου εξακολουθούν να υπάρχουν στο ξεκίνημα του 2014. Οι επτά ειδικότητες των οκτώ γιατρών που στελεχώνουν αυτή την χρονική περίοδο το ΚΥ Πάρου είναι οι εξής:
1 Γενικής Ιατρικής
1 Παθολόγος
2 Οδοντίατροι
1 Μικροβιολόγος
1 Ακτινολόγος
1 Ορθοπεδικός
1 Χειρουργός
Σε εκκρεμότητα παραμένει η έλευση Παιδιάτρου στο ΚΥ Πάρου που παρά τις προκηρύξεις δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον.
Επίσης σε εκκρεμότητα, που σύμφωνα με πληροφορίες μας σύντομα θα επιλυθεί, είναι η ανανέωση των συμβάσεων για έναν ακόμα χρόνο του Γυναικολόγου και του Καρδιολόγου. Και οι δυο συμβάσεις έληξαν τους τελευταίους μήνες του 2013. Όσον αφορά τους Αγροτικούς Γιατρούς αυτή την περίοδο το Κέντρο Υγείας Πάρου διαθέτει επτά. Ένας εξ αυτών αποσπάστηκε στη Σίκινο για ένα μήνα και επιστρέφει στο Κ.Υ. Πάρου τις επόμενες ημέρες.
Επτά είναι οι νοσηλεύτριες που βρίσκονται αυτή την χρονική περίοδο στο Κ.Υ. Πάρου. Οι δυο είναι μόνιμες, οι τέσσερις με απόσπαση ενώ μια ακόμα προσλήφθηκε με σύμβαση για δυο χρόνια.
Τέλος στο ΕΚΑΒ δεν άλλαξε κάτι, παραμένει υποστελεχωμένο με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν οι βάρδιες για όλο το 24ωρο.