Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Επανασύνδεση Ηλεκτρικού Ρεύματος σε ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες

Ο Δήμαρχος Τήνου, σε εκτέλεση των με αριθμό πρωτ. 3597/10-12-2013 και 3603/11-12-2013 εγγράφων της ΚΕΔΕ που αφορούν τη συγκρότηση ειδικώ...

Ο Δήμαρχος Τήνου, σε εκτέλεση των με αριθμό πρωτ. 3597/10-12-2013 και 3603/11-12-2013 εγγράφων της ΚΕΔΕ που αφορούν τη συγκρότηση ειδικών επιτροπών στους Δήμους για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες ευπαθών ομάδων πολιτών, ενημερώνει τους πολίτες της Τήνου, ως εξής:
Συγκροτείται ειδική επιτροπή στον Δήμο Τήνου, σε εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 35/Β//2013 απόφασης του Δημάρχου Τήνου.
Οι δημότες του Δήμου Τήνου, των οποίων έχει  διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας τους για οικονομικούς λόγους, θα προσέρχονται στο Δημοτικό Κατάστημα, απαραίτητα με τα στην συνέχεια αναφερόμενα αναγκαία δικαιολογητικά ώστε μετά από τον έλεγχό τους, να εξεταστεί αν συντρέχει περίπτωση επανασύνδεσής τους με το ηλεκτρικό ρεύμα και σε καταφατική περίπτωση, να υλοποιηθεί αυτό το ταχύτερο δυνατόν.

Οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στο Γραφείο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Τήνου, έχοντας μαζί τους αναγκαία τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Α. Υπεύθυνη Δήλωση ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία τους έχει διακοπεί για οικονομικούς λόγους και ότι με βάση τα δικαιολογητικά που καταθέτουν, πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και την επανασύνδεσή τους με το ηλεκτρικό ρεύμα (συμπληρώνεται στην υπηρεσία).
Β. Επικυρωμένο αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
Γ. Τον τελευταίο  λογαριασμό της ΔΕΗ
Δ. Επικυρωμένα αντίγραφα Εκκαθαριστικού Σημειώματος για το οικονομικό έτος 2013
Ε.  Έντυπο Ε9
ΣΤ. Κάρτα Ανεργίας του ΟΑΕΔ (για τους άνεργους)
Ζ. Γνωμάτευση της οικείας Επιτροπής (για ποσοστό αναπηρίας)
Η. Βιβλιάριο Πρόνοιας- Απορίας
  
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Επειδή ενδεχομένως υπάρχουν συμπολίτες που αγνοούν τα περί Κοινωνικού Τιμολογίου της Δ.Ε.Η., με την ευκαιρία, ενημερώνουμε για τα εξής:
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ είναι:
• Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 12.000 €. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα. Τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh.
• Γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα: Γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 23.500€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh.
• Μακροχρόνια άνεργοι: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 12.000€. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα (Δεν συνυπολογίζεται τυχόν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου που αφορά το διάστημα που προηγήθηκε την περίοδο ανεργίας. Στην περίπτωση ανέργων συζύγων, τα παραπάνω εφαρμόζονται και για τους δυο συζύγους). Τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh.
• Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 23.500€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh.
• Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης: Άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή του ή άτομο που το βαρύνουν προστατευόμενα μέλη που έχουν ανάγκη ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας μεγαλύτερη από 200 kWh. Η έκπτωση θα αφορά στις πρώτες 2.000 kWh και οι καταναλώσεις, πέραν των 2.000kWh, θα τιμολογούνται με το οικιακό τιμολόγιο που αντιστοιχεί στην συνολική κατανάλωση, όπως ισχύει κάθε φορά.

Από το Γραφείο της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου θα διανέμεται και το ειδικό έντυπο της ΔΕΗ ώστε να πληροφορηθούν άπαντες τις προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Ο Δήμος Τήνου (που εύλογα αδυνατεί να καταβάλει οφειλές ρεύματος πολιτών ο ίδιος, νομικά και οικονομικά) απευθύνει έκκληση σε πολίτες και κοινωνικούς φορείς του τόπου, που γνωρίζουν περιπτώσεις συμπολιτών με σοβαρά προβλήματα που φτάνουν μέχρι και την ηλεκτροδότηση της οικίας τους, να ενημερώνουν άμεσα τον Δήμο, ώστε με διακριτικότητα και σεβασμό της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη, να υπάρξει παρέμβαση και εκεί ακόμη που ίσως υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης. Η καταγραφή των περιπτώσεων κρίνεται σκόπιμο να αφορά και όσους συμπολίτες έχουν προβεί σε διακανονισμό οφειλών προς την ΔΕΗ, πλην όμως αδυνατούν πραγματικά να φανούν συνεπείς ως προς αυτόν.
Με άλλα λόγια:
Να μην μείνει άλλο ούτε ένας Τηνιακός που δικαιούται επανασύνδεσης χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ούτε μέρα!
Όποιος Τηνιακός δικαιούται Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (προβλέπει μείωση της τάξεως του 42%, αν και αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι επαρκής) να κάνει άμεσα χρήση της δυνατότητάς του αυτής.
Από πλευράς Δήμου Τήνου θα καταβληθεί συστηματική προσπάθεια να επιτευχθούν και τα δύο. Για το λόγο αυτό την Δευτέρα 16/12, ώρα 12.00, συγκαλείται σύσκεψη στο Γραφείο Δημάρχου και υπό τον Δήμαρχο Τήνου, με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων και δομών, της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου – Τήνου και της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου - Τήνου, για την καλύτερη οργάνωση της καταγραφής των περιπτώσεων που χρήζουν συμπαράστασης στο ζήτημα της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
ο Δήμαρχος Τήνου


Παναγιώτης Κροντηράς