Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Στα 1.500 ευρώ αυξάνεται το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις

Μεγαλύτερη προστασία μισθών από το μακρύ χέρι της εφορίας  Στα 1.500 ευρώ αυξάνεται το όριο του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων για οφει...

Μεγαλύτερη προστασία μισθών από το μακρύ χέρι της εφορίας 

Στα 1.500 ευρώ αυξάνεται το όριο του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων για οφειλές προς το Δημόσιο, από 1.000 ευρώ που είναι σήμερα...


Αυτό αποφασίστηκε τη Δευτέρα κατά τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου που έλαβε χώρα υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου για τα εμβάσματα της τριετίας 2009-2011, καθώς και των διαφόρων λιστών που έχουν περιέλθει στις ελεγκτικές αρχές της χώρας βάσει της διεθνούς συνεργασίας.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας ενόψει έλευσης της τρόικας.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν, ακόμη, τα εξής:

- Η αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων από το όριο των 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ, ενώ η προστασία των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση θα διευρυνθεί χρονικά από το ένα 24ωρο στη μία εβδομάδα.

- Με νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα γίνονται πλέον κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ. 

Πηγή: Plektani.gr