Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σύγχρονοι ήρωες της ζωής

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ Τήνος 26/10/2013 Σύγχρονοι ήρωες της ζωής Πληροφορηθείς την ενδεχόμενη εγκ...

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

Τήνος 26/10/2013
Σύγχρονοι ήρωες της ζωής
Πληροφορηθείς την ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια εις βάρος του αγαπητού Γρηγόρη Κανακάρη, αισθάνομαι ντροπή γιʼ αυτό που συνέβη στο νησί της Μεγαλόχαρης. Εύχομαι να μην είναι εσκεμμένη ενέργεια αλλά να ένα «τυχαίο» άτυχο γεγονός! Σε περίπτωση όμως που δεν είναι τυχαίο, τότε το νησί μας στιγματίζεται σοβαρά!
Τούτη την ώρα όλοι οι φορείς της Τήνου, Εκκλησία, Πολιτεία, θεσμοί, άτομα και κοινωνικά σύνολα οφείλουμε να σταθούμε κοντά στο Γρηγόρη.

Η Πατρίδα μας αυτές της ημέρες μνημονεύει τον ηρωισμό των πατέρων μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας και είναι μεγάλο χρέος μας αυτό.
Όμως η Πατρίδα μας δεν είχε ήρωες μόνο χθες. Διαθέτει και σήμερα και μάλιστα δίπλα μας. Στο νησί της Τήνου υπάρχουν αρκετοί ήρωες και ένας εξ αυτών σίγουρα είναι ο Γρηγόρης Κανακάρης.
Στην Τήνο αναγνωρίζεται η δύναμη της πίστης στη ζωή του Γρηγόρη και παίρνουν μαθήματα ηρωισμού από το συνάνθρωπό μας αυτόν!
Η αγάπη μας και η εκτίμησή μας είναι συνεχής και προτείνω τούτη την ώρα να εκδηλωθεί όχι μόνο με λόγια αλλά και συγκεκριμένα έργα.
Αγαπητέ Γρηγόρη, είμαστε δίπλα σου με την προσευχή μας, αλλά και με κάθε τρόπο που θα επιλέξουμε ως νησί, για να σου αποδείξουμε την έμπρακτη αγάπη μας και την συμπαράστασή μας στις δυσκολίες αυτές, που ήλθαν απρόσμενα στην πιο ακατάλληλη στιγμή.
Ο Κύριος με τις ικεσίες της Μεγαλόχαρης να ευλογεί την οικογένειά σου και τους γονείς σου και να σας δίνει δύναμη για να έλθουν και πάλι οι στιγμές της ευτυχίας!
Με πολλή αγάπη

+Νικόλαος

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου - Άνδρου - Μυκόνου