Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β´ για τον Εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28 η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ &ΜΑΘΗΤΕΣ             Αξιότιμοι κ.κ. Εκπαιδευτικοί, αγαπητά μου παιδι...

ΜΗΝΥΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ &ΜΑΘΗΤΕΣ


            Αξιότιμοι κ.κ. Εκπαιδευτικοί, αγαπητά μου παιδιά,
Η πανεθνική άρνηση των Ελλήνων να υποταχθούν στη βία και τον ολοκληρωτισμό, όταν παντού κυριαρχούσε ο φόβος και η υποταγή, είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας των Ελλήνων.
 Η 28η Οκτωβρίου παραμένει πάντα μια ζωντανή δύναμη κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Γένους μας, μια ακένωτη πηγή αποφασιστικότητας και αγωνιστικότητας για την προάσπιση της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

            Είναι η μέρα, κατά την οποία οι Έλληνες υπάκουσαν στη φωνή της Ιστορίας, απάντησαν καταφατικά στην πρόκληση της Ιστορίας, παραμέρισαν  προσωπικά συμφέροντα, οικογενειακές ή επαγγελματικές υποχρεώσεις, ιδεολογικές ή κομματικές προτιμήσεις και διαφορές, αδιαφόρησαν για τα στατιστικά δεδομένα και τις προβλέψεις της λογικής και όρμησαν στον υπέρ πάντων αγώνα, μπροστά στον οποίο υποκλίθηκε η Ανθρωπότητα.
            Αγαπημένα μου παιδιά!
            Εκείνο, που χρειάζεται σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες, που περνά η Πατρίδα μας δεν είναι να θυσιάσουμε τη ζωή μας, αλλά τον εγωισμό και την αδιαφορία μας, να ξαναθυμηθούμε έννοιες όπως η κοινωνική αλληλεγγύη, η συνεργασία και η εργατικότητα, και να θέσουμε το κοινό συμφέρον πάνω από το ατομικό!
            Με πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του Γένους μας, με ομόνοια, συνεργασία και αλληλεγγύη, ας είμαστε βέβαιοι ότι η Πατρίδα μας θα ξεπεράσει και τούτη την κρίση, όπως τόσες άλλες, στη χιλιόχρονη ιστορία της!
           
Μετ’ ευχών και αγάπης

† Ο ΣΥΡΟΥ  ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄