Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δεν αγγίζει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ των νησιών η Τρόικα

Εκτός ατζέντας στο νέο κύκλο συζητήσεων, μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, βρίσκεται το θέμα των  μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας ....

Εκτός ατζέντας στο νέο κύκλο συζητήσεων, μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, βρίσκεται το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας. Οι συζητήσεις θ’ αρχίσουν την Κυριακή και σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosalarm από κοινοβουλευτική πηγή, το θέμα των συντελεστών δεν πρόκειται ούτε καν να θιγεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει ήδη πολιτική συμφωνία με την Κομισιόν να μην τεθεί τέτοιο θέμα από την τρόικα, διότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό σε καμιά περίπτωση και με κανένα αντάλλαγμα.
Η ελληνική πλευρά εξήγησε πειστικά – απ’ ό,τι φαίνεται – ότι τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν τον ένα πνεύμονα με τον οποίο αναπνέει η χώρα και αυτός ο πνεύμονας πρέπει να προστατευθεί πάση θυσία.

Ήδη, τονίσθηκε, τα νησιά και οι κάτοικοί τους, ειδικά των μικρών σε έκταση και με λίγους κατοίκους, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω εγγενών αδυναμιών και συγκοινωνιακών μέσων και δεν είναι δυνατό να τους επιβληθεί όμοιος ΦΠΑ με εκείνον άλλων περιοχών της χώρας, αλλά και άλλων χωρών της Ευρώπης που δεν αντιμετωπίζουν τόσες πολλές δυσμενείς ιδιομορφίες.
Το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά τέθηκε στην Κομισιόν σε καθαρά εθνική βάση με το επιχείρημα από ελληνικής πλευράς, ότι «δεν μπορούμε να ακρωτηριάσουμε τη χώρα και μάλιστα στο πλέον ζωτικό κομμάτι της», ενώ υποστηρίχθηκε ότι αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά δεν πρόκειται να έχει κανένα σοβαρό οικονομικό δημοσιονομικό όφελος.
Rodosalarm