Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δήμος Τήνου: Άλλο εκλογική σας περιφέρεια και άλλο Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου…

Χωρίς περιστροφές και καθωσπρεπισμούς, καταδικάζω την ενέργεια του κ. Δημητρίου Κρεμαστινού, Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που ως Πρόεδρος της  Επ...

Χωρίς περιστροφές και καθωσπρεπισμούς, καταδικάζω την ενέργεια του κ. Δημητρίου Κρεμαστινού, Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που ως Πρόεδρος της  Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στέλνει πρόσκληση, με ημερομηνία 15 Ιουλίου 2013 (ελήφθη από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου την 16/7), προς τους Δημάρχους «της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», ώστε να παραστούν στη Βουλή για ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη για «θέματα υγείας στις νησιωτικές περιοχές της χώρας», την 18 Ιουλίου και ώρα 10.30.
Μέχρι εδώ υποθέτω ότι ο Πρόεδρος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ακτοπλοΐα μας αλλά και στους Δημάρχους της Περιφέρειας, που μπορούν να ανατρέψουν κάθε υποχρέωσή τους και εντός 24 ωρών να βρεθούν στη Βουλή (αφού όσοι δεν διαθέτουν πρόσβαση σε αεροδρόμιο πρέπει να βρεθούν στην Αττική, από το προηγούμενο βράδυ).

Όμως το να καλούνται μόνο οι Δήμαρχοι Δωδεκανήσου, πάει πολύ κε Κρεμαστινέ!!! Και πιστεύω ότι δεν είναι ούτε τυπογραφικό λάθος ούτε άλλου τύπου λάθος και δεν είναι δουλειά μου να το εξηγήσω. Αυτό που αρνούμαι είναι ένας Βουλευτής (επί 2 σχεδόν δεκαετίες) να μη γνωρίζει πού αρχίζει και πού σταματά η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου. Δεν μπορεί να αγνοεί τα 24 Κυκλαδονήσια και δεν μπορεί να «σβήνει» από τον αυτοδιοικητικό χάρτη αλλά κυρίως από το χάρτη της υγείας, τα νησιά μας.
Μιλώ αγανακτισμένος όχι μόνο για την Τήνο αλλά για όλες τις Κυκλάδες, αυτή τη στιγμή. Και πάντως, σαν Δήμαρχος Τήνου, θεωρώ ευθέως ότι η προ ολίγου δήλωση του κ. Γιάννη Δεκαβάλλα, Προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, για το θέμα, δεν με καλύπτει.
Λυπάμαι πολύ γιατί Βουλευτής της νησιωτικής Ελλάδας, μετά από τόσα χρόνια βρίσκεται στο σημείο να συγχέει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την εκλογική του περιφέρεια. Εκεί οφείλεται το «λάθος», όπως εκεί οφείλεται και η ώρα της συνάντησης, που έχει λάβει υπόψη μόνο όσους έχουν πρόσβαση σε πρωινή πτήση (οράτε Ρόδος).
Τέτοια λάθη είναι κακός οιωνός για την πατρίδα μας, που υποτίθεται ότι αλλάζει πορεία… Και να φανταστεί κανείς ότι μιλάμε για «θέματα υγείας στις νησιωτικές περιοχές».

Με φιλικούς χαιρετισμούς προς τους (τυχερούς) συναδέλφους Δημάρχους Δωδεκανήσου (όσους τουλάχιστον διαθέτουν αεροδρόμιο)

Παναγιώτης Κροντηράς

Δήμαρχος Τήνου (νησιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου), μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και μέλος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου