Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δελλατόλας: Η Στενή είναι το σπίτι μου!

Σήμερα φιλοξενούμε στην στήλη μας το ποδοσφαιριστή της Αθλητικής Ένωσης Στενής Μάνθο Δελλατόλα. Ο Μανθος Δελλατόλας είναι 28 χρο...



Σήμερα φιλοξενούμε στην στήλη μας το ποδοσφαιριστή της Αθλητικής Ένωσης Στενής Μάνθο Δελλατόλα.

Ο Μανθος Δελλατόλας είναι 28 χρονών και αγωνίζεται ήδη τρία χρόνια στην ομάδα της Τήνου, εκτός από το ποδόσφαιρο ασχολείται και με το βόλεϊ αφού είναι παίκτης στην ομάδα ανδρών του Ποσειδώνα αλλά και προπονητής στις κορασίδες μέχρι πριν ένα χρόνο.

Μάνθο καλημέρα και σε ευχαριστούμε που είσαι σήμερα κοντά μας. Τηνιακός της Αθήνας και από το 2010 επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Τι σε έκανε να επιστρέψεις στις ρίζες σου; «Καλημέρα σας και ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε να εκφράσω τις απόψεις μου μέσω του sport cyclades. Οπως αναφέρατε Τηνιακός στην καταγωγή αλλά μεγαλωμένος στην Αθήνα, πήρα την απόφαση το 2010 να μεταφερθώ μόνιμα στη Τήνο. Η απόφαση μου αυτή ήρθε πολύ εύκολα έχοντας ήδη στο νησί αναπτυχθεί επαγγελματικά και αναζητώντας μια πιο ποιοτική ζωή κάτι που δεν είναι εύκολο στη Αθήνα.»


Η Α.Ε. Στενής είναι η ομάδα που αγωνίζεσαι τα τελευταία χρόνια, όμως πριν αγωνιζόσουν στην Διάνα Ηλιούπολης. Θα ήθελα να μου κάνεις μια σύγκριση των δύο πρωταθλημάτων. Της Αθήνας και των Κυκλάδων. Τα υπέρ και τα κατά αλλά και μια αναφορά στο τηνιακό ποδόσφαιρο: «H A.E. Στενής αποτελεί το ποδοσφαιρικό μου σπίτι τα τελευταία χρόνια. Αγωνιζόμενος στο Κυκλαδίτικο πρωτάθλημα παρατηρώ μεγάλες διαφορές από τα πρωταθλήματα της Αττικής. Στις ομάδες της Αθήνας με μικρό bugjet μια ομάδα μπορεί να παρουσιάσει ένα πολύ γερό σύνολο διότι υπάρχει μεγαλύτερη γκάμα παιχτών και παραγόντων οι οποίοι πλαισιώνουν μια ομάδα χωρίς να επιβαρύνουν πολύ οικονομικά την ομάδα, ένα στοιχείο το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί από μια νησιωτική ομάδα η οποία για να καλύψει τις ανάγκες μιας μεταγραφής πρέπει να συνυπολογίσει πολλούς παράγοντες. Επίσης στα πρωταθλήματα της Αθήνας λόγω αυξημένου ανταγωνισμού οι ομάδες δουλεύουν σε υψηλότερο επίπεδο και πιο οργανωμένα απ' ότι οι ομάδες των Κυκλάδων που παλεύουν για 9 αγώνες τη σαιζόν. Όσον αφορά το Τηνιακό ποδόσφαιρο μπορώ να πω πως στο νησί υπάρχουν ταλέντα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν άνθρωποι να τα αξιοποιήσουν κατάλληλα είτε λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων είτε λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας.»

Αυτα τα τρία χρονιά που είσαι στην Στενή η ομάδα κατέκτησε ένα πρωτάθλημα το 2012 στην Β’ κατηγορία και πέρυσι έκανε μια πολύ καλή πορεία παίρνοντας την τρίτη θέση αλλά και «βγάζοντας» από τα μπαράζ τον ΑΟ Σύρου με την μεγάλη σας νίκη με 3-1 επί των συριανών, στην Στενή. Θα ήθελα να μας μιλήσεις γι’ αυτά τα δυο πολύ καλά χρονιά της ομάδας: «Τα τελευταία δυο χρόνια η ομάδα παρουσιάζει ένα σταθερό πρόσωπο το οποίο κατά τη δική μου άποψη οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά που είχε κάνει πριν λίγα χρόνια ο Αργύρης Βελαλόπολος και έφτιαξε ένα δυνατό σύνολο το οποίο υπό την Καθοδήγηση του Γιάννη Σουμπασάκου (πρόπερσι) και του Κώστα Τσοπλάκη (πέρυσι) έφερε τα αποτελέσματα που όλοι ξέρουμε. Η σκληρή δουλειά των προηγούμενων χρόνων και το καλό κλίμα μεταξύ των παικτών νομίζω κάνουν τη διαφορά στην ομάδα αυτή, κάτι που οφείλουμε να διατηρήσουμε και να εντείνουμε και στην επερχόμενη αγωνιστική περίοδο.»

Στην Τήνο κάθε χρόνο όλοι περιμένουν να δουν τα δυο ντέρμπυ μεταξύ της Στενής και του ΑΟ Τήνου. Εσύ τα ζεις από κοντά τα τελευταία χρόνια, πες μας γι’αυτά τα μεγάλα ματς: «Στο άκουσμα και μόνο του αγώνα Α.Ε Στενής με Α.Ο Τήνου σε πολλούς έρχονται στο μυαλό εικόνες από δυνατές μονομαχίες στις έδρες των δύο ομάδων με στόχο το γόητρο της καλύτερης ομάδας στο νησί. Πλέον οι εικόνες έχουν αλλάξει διότι και οι στόχοι είναι ίσως πιο χαμηλοί. Πλέον απολαμβάνουμε τα παιχνίδια με πάθος και ένταση αλλά σε θεμιτά επίπεδα μεταξύ δύο ομάδων που πλέον έχουν πιο πολλά να ενώσουν παρά να χωρίσουν...»

Φέτος η Στενή θα προσπαθήσει να κάνει το κάτι παραπάνω ή θα αρκεστεί σε ένα καλό πλασάρισμα στην βαθμολογία;: «Σε έναν ιδεατό κόσμο οπού όλα επιτρέπονται θα σας έλεγα πως οφείλουμε ως ομάδα να στοχεύουμε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης! Αλλά ρεαλιστικά θεωρώ πως πρέπει να στοχεύουμε σε μια υγιή χρονιά με καλά παιχνίδια και όπου μας βγάλει στο τέλος η κατάταξη!»

Πιές ομάδες ξεχώρισες πέρυσι στο πρωτάθλημα (και των τριών ομίλων) και ποιές νομίζεις ότι θα είναι τα φαβορί; «Πέρυσι είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις και άξια την άνοδο ήταν η ομάδα της Μυκόνου. Είχα την τύχη να τεθώ αντιμέτωπος τους και χάρηκα που έβλεπα μια καλά οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα ομάδα, κάτι που καθρεφτιζόταν και στον αγωνιστικό χώρο!.

Φέτος ο Α.Ο.Σ έχει κινηθεί αρκετά εντυπωσιακά στο μεταγραφικό παζάρι και έχει θέσει τον πήχη ψηλά, οπότε εύλογα θεωρώ πως ο Α.Ο.Σ αποτελεί το ακλόνητο φαβορί για τη φετινή σεζόν, κάτι το οποίο μένει να αποδειχτεί εντός γηπέδου. 


Να μιλήσουμε τώρα και για βόλεϊ. Το βόλεϊ είναι ή πρώτη σου αθλητική αγάπη ή το ποδόσφαιρο και πες μου αν είναι εύκολο για ένα ποδοσφαιριστή να είναι εξίσου καλός και στο βόλεϊ: «Το βόλεϊ είναι κάτι νέο για εμένα, οπότε δεν μπορώ να το τοποθετήσω πιο πάνω από το ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως ο αθλητισμός είναι και ευρύ σαν έννοια, οπότε εάν αγαπάς τον αθλητισμό μπορείς μέχρι ένα επίπεδο να ανταπεξέλθεις σε διάφορα αθλήματα!»

Μίλησε μας για τον Ποσειδώνα αλλά και κατ’επέκταση για το κυκλαδίτικο βόλεϊ.: «Ο Ποσειδώνας αποτελεί τον προσωπικό αγώνα της Μαίρης Δελατόλας η οποία από αγάπη για το βόλεϊ δημιούργησε την ομάδα αυτή! Στις Κυκλάδες τα τελευταία χρόνια το βόλεϊ έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ με ομάδες να πρωταγωνιστούν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας!»

Μάνθο, σε ευχαριστούμε πολύ που ήσουν σήμερα κοντά μας, σου ευχόμαστε να χαίρεσαι ότι άθλημα κι αν κάνεις και να είσαι πάντα γερός και δυνατός; «Ευχαριστώ και εγώ για τη σνομιλία αυτή και εύχομαι μια υγιή σεζόν για όλους τους αθλητές όλων των ομάδων και να αγαπάμε τον αθλητισμό χωρίς σκοπιμότητες! Καλό καλοκαίρι.»

Για το SportCyclades : Ντόλκας Δημήτρης