Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΣΔΟΕ: Τήνος ανάμεσα στις πρώτες 5 τουριστικές περιοχές υψηλής παραβατικότητας!

Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις διαπιστώνει το ΣΔΟΕ, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που διενήργησε από τ...

Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις διαπιστώνει το ΣΔΟΕ, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που διενήργησε από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου.


Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε 1.088 ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, εκμετάλλευσης παραλιών και θαλασσίων σπορ, νυχτερινά κέντρα, ενοικιαζόμενες κατοικίες, ξενοδοχεία, καθώς επίσης και σε αδήλωτους εργαζόμενους.

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι 538 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίσθηκαν 2.473 παραβάσεις.

Παραβατικότητα: 
Ρόδος 84,62%
Ζάκυνθος 80%
Σαντορίνη 77,14%
Τήνος 72,73%
Πάρος 68,18%
Σύρος 57,89%
Αίγινα 37,14%
Αργολίδα 45,45%
Μεσσηνία 44,44%
Κορινθία 40%
Μύκονος 43,33%
Χαλκιδική 37%

Έλεγχοι σε πολυτελείς κατοικίες

Όπως υπενθυμίζει το ΣΔΟΕ, βάσει σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, διεξάγονται έλεγχοι πολυτελών καταλυμάτων σχετικά με την ιδιοκτησία, τις δαπάνες ανέγερσης, τη δήλωση της πραγματικής επιφάνειας σε τ.μ., την ύπαρξη δεξαμενών κολύμβησης, καθώς και του πραγματικού τιμήματος ενοικίασης. 

Διεξάγονται έλεγχοι σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο, Παξούς, κλπ. και διαπιστώνεται ότι οι δαπάνες ανέγερσης είναι πολλαπλάσιες από τις δηλωθείσες. 

Η ρευματοληψία έχει γίνει ως μικρές αγροτικές κατοικίες, και το τίμημα ενοικίασης είναι πολύ χαμηλότερο του πραγματικού ή δεν δηλώνεται ή δηλώνεται φιλοξενία.

Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 50 πολυτελείς κατοικίες και έχει διαπιστωθεί ότι:

Σε επτά περιπτώσεις στην Πάρο οι ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δηλώνονταν.

Σε δύο περιπτώσεις μεσολαβούσε αλλοδαπός για την ενοικίαση χωρίς να εμφανίζεται φορολογικά η δραστηριότητά του.

Σε άλλη περίπτωση εντοπίσθηκε ταξιδιωτικό γραφείο και καταλογίσθηκαν 17 παραβάσεις γιατί ενοικίαζε πολυτελείς βίλλες μέσω του διαδικτύου χωρίς να δηλώνονται οι σχετικές ενοικιάσεις στην αρμόδια ΔΟΥ.

Το ΣΔΟΕ Π.Δ. Κρήτης κατέσχεσε Θ/Γ Ιδιωτικό σκάφος 27 μέτρων από ιατρό γιατί δεν κατέβαλε τις δασμοφορολογικές υποχρεώσεις κατά την εισαγωγή. Επίσης καταλογίσθηκαν κατά τον φορολογικό έλεγχο του ιδίου και εταιρειών τις οποίες εκπροσωπεί παραβάσεις ύψους 4.980.000 €.

Το ΣΔΟΕ έχει προβεί σε παραλαβή τιμοκαταλόγων επιχειρήσεων εστίασης σε όλη την χώρα από τις αρχές της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να έχει συγκριτικό αρχείο μετά την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 01/8/2013.





[Πηγή: tinosemagazine.com]