Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ευχάριστος γιορτασμός του Αγίου Αντωνίου της Παδούης | στην περιοχή Ποταμιάς Τήνου

Γιορτάστηκε ο ʼγιος Αντώνιος της Παδούης στην όμορφη φύση, στο ξωκλήσι του στην περιοχή του Αγίου Πέτρου κοντά στην Ποταμιά Τήνου, την Π...

Γιορτάστηκε ο ʼγιος Αντώνιος της Παδούης στην όμορφη φύση, στο ξωκλήσι του στην περιοχή του Αγίου Πέτρου κοντά στην Ποταμιά Τήνου, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, από την Ενορία Κέχρου και τον εκ Κέχρου καταγόμενο εφημέριο αυτής π. Φραγκίσκο Βιδάλη.
Η διαθήκη του κτήτορος π. Αντωνίου, άφηνε την εκκλησία, το οίκημα και το κτήμα στον εκάστοτε εφημέριο Κέχρου, καταγόμενο από τον Κέχρο, με την υποχρέωση να τελεί το πανηγύρι του Αγίου Αντωνίου. Συγγενείς του αποβιώσαντος ιερέα (οικογένεια Φωσκόλου) συμβάλουν ουσιαστικά στο πανηγύρι, προσφέροντας πλούσιο κέρασμα με φαγητά και κρασί. Συμμετέχουν δε πολλοί φιλέορτοι από τα γύρω χωριά της Στενής και τη Χώρα Τήνου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων. Η συμβολή της ενοριακής επιτροπής και εθελοντών νέων ήταν ουσιαστική στον καθαρισμό και ευπρεπισμό του χώρου.
Η παραμονή των πανυγυριζόντων ευχάριστη στο γύρω χώρο της εκκλησίας, με τα φαγητά, την καλή παρέα και τα διάφορα σχόλια και περί των δημοτικών (εκλογές, αποτέλεσμα δικαστηρίου για το σκουπιδότοπο στο Κοσίνι, για το κλειστό δημοτικό Σχολείο της Στενής κλπ.)
Στον αυτοκινητόδρομο που φθάνει πλησίον του χώρου της εκκλησίας, ήταν γραμμένο σύνθημα με μαύρα γράμματα, που θύμιζε στο Δήμαρχο Τήνου και στους συνεργάτες του, το Δημοτικό Σχολείο της Στενής που έκλεισε. 

Tiniaki.gr