Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δελτίο Τύπου Επιμελητήριο Κυκλάδων | Συνερίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

Στις 16 και 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στη Νάξο, ημερίδα για το ακτοπλοϊκό και συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Α...


Στις 16 και 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στη Νάξο, ημερίδα για το ακτοπλοϊκό και συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Από πλευράς Επιμελητηρίου Κυκλάδων συμμετείχε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος. Τα κυρία σημεία των τοποθετήσεων του Επιμελητηρίου ήταν:

 1. Ανάδειξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, της σημασίας και του μεγέθους των θεμάτων που σχετίζονται με τη νησιωτικότητα και την απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, με στόχο τη βελτίωση των σημερινών δεδομένων.

 2. Η ανάγκη επεξεργασίας σχεδίου - ολοκληρωμένης πρότασης για την εφαρμογή της λύσης γραμμών κορμού - ακτινωτού συστήματος, σε συνδυασμό με τα επιδοτούμενα δρομολόγια.

 3. Η άμεση βελτίωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών της άγονης γραμμής του Νομού Κυκλάδων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

 4. Η ανάγκη πρόβλεψης πλοίου ασφαλείας, προκειμένου να καλύπτονται βασικές ανάγκες των νησιών, κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά την τελευταία αναβολή της εισαγωγής προς ψήφιση.

 5. Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ και η κατάργηση επιβαρύνσεων υπέρ τρίτων επί των ναύλων και ειδικότερα των μη ανταποδοτικών.

 6. Η ανάγκη για έγκαιρο προγραμματισμό και σταθερότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Ιδιαίτερα στις Δυτικές Κυκλάδες όπου είναι ανυπολόγιστο το μέγεθος της ζημίας από την έλλειψη προγραμματισμού. Τα νησιά, υποβιβάζονται ανεπανόρθωτα ως προορισμοί, εκ του γεγονότος αυτού, καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς ούτε τα δρομολόγια της επόμενης εβδομάδας, και συνεπώς να προγραμματίσει τις διακοπές του.