Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Κανονικά οι πανελλαδικές εξετάσεις και στις Κυκλάδες

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης οι καθηγητές έβαλαν τέρμα στη μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων τους (ΕΛΜΕ) και...


Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης οι καθηγητές έβαλαν τέρμα στη μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων τους (ΕΛΜΕ) και δεν θα γίνουν απεργίες μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινάει από αύριο.
Να σημειωθεί ότι η αρχική πρόταση για απεργία μέσα στις εξετάσεις είχε συγκεντρώσει το 92% των ψήφων, παρά την επίταξη των εκπαιδευτικών που επέβαλε η κυβέρνηση. Ωστόσο μέλη παρατάξεων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, συνεκτιμώντας τις εξελίξεις (επιστράτευση των καθηγητών , αρνητική θέση της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, κλπ.), αποφάσισαν να θέσουν το ζήτημα της μη πραγματοποίησης της απεργίας, και γι αυτό ζήτησαν από τους καθηγητές να ψηφίσουν αν υπάρχουν οι όροι για να πραγματοποιηθεί η απεργία. Η πρόταση έλαβε 18 υπέρ του ότι υπάρχουν οι όροι για απεργία, 9 ότι δεν υπάρχουν και 57 ψήφισαν λευκό, ως εκ τούτου δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία για απεργία.
Μετά και απ΄ αυτό το αποτέλεσμα οι πρόεδροι αποχώρησαν, ενώ εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.
Αυτό σημαίνει ότι και στο νομό Κυκλάδων οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά, παρά το γεγονός ότι το 75% των μελών τηςΑ’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων ψήφισε υπέρ της απεργίας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν επιδοθεί τα δελτία επίταξης προς τους εκπαιδευτικούς, ενώ όπως έκανε γνωστό ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, έχουν επιταχθεί όλα τα σχολικά κτίρια και οι εγκαταστάσεις, προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτά οι πανελλαδικές εξετάσεις.