Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ξημέρωμα από τον Φάρο του Παπάργυρα (Λιβάδα)

Καλημέρα φίλοι και φίλες !!!  Το σημερινό μας φωτογραφικό αφιέρωμα είναι από ένα μέρος του νησιού μας , άγνωστο σε αρκετούς , δύσκολα...

Καλημέρα φίλοι και φίλες !!!

 Το σημερινό μας φωτογραφικό αφιέρωμα είναι από ένα μέρος του νησιού μας , άγνωστο σε αρκετούς , δύσκολα προσβάσιμο για ακόμα περισσότερους , μοναδικά όμορφο , δείγμα τέχνης και παράδοσης .

 Σαν ιδέα ήταν τρελή όχι όμως ακατόρθωτη . Πάμε λοιπόν για μια ανατολή στον φάρο της Λιβάδας !!!!

 Η βασική δυσκολία ήταν η πρόσβαση εκεί . Είναι αρκετά δύσκολο το να κατέβει κανείς όλη την πλαγιά του βουνού ως τον φάρο ποσό μάλλον όταν καλά καλά δεν έχει ξημερώσει ακόμα .

 Από μακριά , απ τον δρόμο μοιάζει όμορφος και επιβλητικός όσο όμως πλησιάζει κανείς νιώθει τυχερός που κατάφερε να τον επισκεφτεί , όπως εγώ , για ακόμα μια φορά . Απ την τελευταία φορά η κατάρρευση του έχει προχωρήσει πολύ και αν και μοιάζει να αντιστέκεται στον χρόνο σύντομα θα είναι ένας σορός από μπάζα . Ποιο σκληρά εν μπορώ να το περιγράψω αλλά αυτή είναι η αλήθεια . Ο φάρος του Παπαργυρα , αν δεν γίνει κάτι και σύντομα μάλιστα , δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμα εκεί . Οροφές , τοίχοι , πάτωμα , είναι στα όρια τους και πολύ φοβάμαι πως την επομένη φορά θα είναι ακόμα χειρότερα .

 Προτάσεις και ιδέες υπάρχουν για την διάσωση του και ελπίζω πως δεν είναι μόνο στο δικό μου μυαλό .

 Ευχή μας να μπορέσουμε να ξαναδούμε όμορφες ανατολές κοντά του και όχι απλά κοντά στα χαλάσματα του .

 Συμβουλές για όποιον επιθυμεί να τον επισκεφτεί . Ο φάρος βρίσκετε στο ομώνυμο ακρωτήριο του Παπάργυρα λίγα χιλιόμετρα μετά την παραλία της Λιβάδας . Η διαδρομή απ'την χώρα του νησιού μας ξεκινά με πορεία προς το χωριό της Στενής και κατεύθυνση προς το ψηλότερο βουνό του νησιού τον Τσικνιά . Περνώντας μέσα απ την Στενή προς Μυρσίνη καταλήγουμε στην αρχή ενός χωματόδρομου που κάνει τον γύρο του Τσικνιά. Μεγάλη προσοχή και μικρές ταχύτητες σε όλη την χωμάτινη διαδρομή . Μετά από λίγα χιλιόμετρα , περίπου 2 αν δεν κάνω λάθος , στα αριστερά και κάτω θα διακρίνουμε τον φάρο . Κάπου εδώ ξεκινά και η κατηφορική μας πεζοπορία ως εκεί . Απαραίτητα ορειβατικά μποτάκια και πολύ προσοχή λόγο της αρκετά μεγάλης κλήσης της πλάγιας . Αξίζει τον κόπο αλλά , μεγάλη παράκληση σε όποιον τον επισκεφτεί , να σεβαστεί τον χώρο . Είναι ένα μνημείο ναυτικής παράδοσης και μοναδικής τέχνης από θέμα κατασκευής του . Σκουπίδια , επιγραφές στους τοίχους του – υπάρχουν κιόλας πολλές – δεν του ταιριάζουν . Μην ξεχάσετε τις φωτογραφικές σας γιατί κανείς δεν ξέρει για ποσό ακόμα θα είναι εκεί . Προσοχή στο εσωτερικό του , αν μπείτε , γιατί είναι σε άσχημη κατάσταση από θέμα αντοχής ,δεν ανεβαίνουμε σκάλες και πεζούλια γιατί είναι μεγάλος ο κίνδυνος ατυχήματος .

Ελπίζουμε να σας φάνουν χρήσιμες οι συμβουλές μας ,οι φωτογραφίες μας και η αγάπη μας για το συγκεκριμένο σημείο ώστε να μπορούν πολλοί και για πολύ καιρό ακόμα να θαυμάζουν την ομορφιά και την γαλήνη του . Να είστε όλοι και όλες καλά !!!