Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Πανήγυρις Αγίου Ιωάννου Ρώσου στην Ιερά Νήσο Τήνο

Στον ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του επιλεγομένου Ρώσου και νέου Ομολογητού, που βρίσκεται στην περιοχή Άβδος, της Ιεράς νήσου Τήνου, λε...

Στον ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του επιλεγομένου Ρώσου και νέου Ομολογητού, που βρίσκεται στην περιοχή Άβδος, της Ιεράς νήσου Τήνου, λειτούργησε σήμερα Δευτέρα 27 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Τήνου αλλά και της Φθιώτιδας που τον συνόδευσαν επί τούτο.
Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Νικόλαος, παρότρυνε τους πιστούς που συμπροσευχήθηκαν κατά την Θεία Λειτουργία, να αφήσουν τον Άγιο να μιλήσει στην καρδιά τους, και να διδαχθούμε από την ευλογημένη βιοτή του. Πρέπει να διδαχθούμε, είπε, από την αγάπη του, την πίστη του και την υπομονή του. Ο Όσιος Ιωάννης, σήμερα,  χαράζει την πορεία  της ζωή μας με αποκλειστικό γνώμονα την Πίστη στον Χριστό και την υπομονή. Στην συνέχεια ο Σεβ. κ. Νικόλαος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δωρόθεο και αναφέρθηκε  με λόγους εγκωμιαστικούς στις Λειτουργικές και λατρευτικές εκδηλώσεις που τελέσθηκαν την προηγουμένη ημέρα στην Σύρο με την συμπλήρωση 77 ετών από την εύρεση της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, και των αποκαλυπτηρίων της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτου Δωροθέου Στέκα.
 Τελειώνοντας ο Σεβ. κ. Νικόλαος συνεχάρη και επαίνεσε τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Γεώργιο Φανερό για την άριστη διοργάνωση και ευθύνη της ιεράς αποδημίας πλήθους πιστών από Τήνο και Μύκονο, ώστε να παρευρεθούν και να  συμπροσευχηθούν κατά τις προαναφερθείσες λειτουργικές εκδηλώσεις. Και παρότρυνε τους πιστούς να είναι πάντοτε έτσι κοντά στον Επίσκοπο και Ποιμενάρχη τους διότι μόνο μέσα στους κόλπους της Εκκλησία υπάρχει σωτηρία, σύμφωνα με τις διδαχές των Αποστολικών Πατέρων.
Ο Αιδεσιμολ. Αρχιερατικός Επίτροπος π. Γεώργιος Φανερός στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο, μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές και την αδελφική αγάπη του Σεβ Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β’ για την αφειδώλευτη αγάπη του προς το πρόσωπό του, τον ευχαρίστησε για τους λόγους αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του. Και του ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος, η Μεγαλόχαρη, η προστάτιδα και έφορος της Ιεράς νήσου αλλά και όλου του ευσεβούς Έθνους, να τον στηρίζει στην ζωή και να του χαρίζει ανέφελη και απρόσκοπτη Ποιμαντορία και τον παρεκάλεσε να μεταφέρει και προς την εκατονταετή μητέρα του, η οποία απουσίασε φέτος από την ιερά πανήγυρι του Αγίου Ιωάννου, τα σέβη και την αγάπη του.
Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος συνοδευόμενος από τον π. Γεώργιο Φανερό, επισκέφθηκε την πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα συναντήσεων του Ανωτέρου Κατηχητικού Σχολείου καθώς και τις αίθουσες του Νηπιακού τμήματος Κατήχησης.