Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

4η Συνάντηση Σχολής Γονέων ιεράς νήσου Τήνου

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4 η κατά σειρά συνάντηση Σχολής...


Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4η κατά σειρά συνάντηση Σχολής Γονέων ιερας νήσου Τήνου το Σάββατο 13/4 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Η οργανώτρια κ. Αναστασία Μπαξεβάνη τόνισε πως ένας από τους στόχους της Σχολής μας είναι να εξελίσουμε κάθε φορά τον τρόπο παρουσίασης της ομιλίας αλλά και της πρόσληψης γνώσεων. Γι’ αυτό είναι σημαντική η συνδρομή οπτικοακουστικών μέσων διότι θα εμπλουτίζουν και θα δημιουργούν εναλλαγές στην παρουσίαση. Επίσης εισάγεται ο θεσμός της περίληψης η οποία θα είναι στη διάθεση των γονέων μετά το τέλος της ομιλίας. Η περίληψη θα βοηθάει συνειρμικά τον γονέα να στοχαστεί και να επεξεργαστεί καλύτερα, σημεία της ομιλίας που θεώρησε σημαντικά.

Στη συνέχεια παρουσίασε την Κλινικό Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπέυτρια κ. Άννα Ντουντουλάκη, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Βασικοί τρόποι επικοινωνίας με το παιδί και τον έφηβο».

Η Ντουντουλάκη Άννα πραγματοποίησε τις προπτυχιακές τις σπουδές στην Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο, ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία και στο Γνωστικό – Συμπεριφοριστικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας, στο Πανεπιστήμιο Bordeaux II, στη Γαλλία. Έχει εργαστεί με ψυχιατρικούς ασθενείς (κατάθλιψη, ψυχώσεις, αγχώδεις διαταραχές, εξαρτήσεις, διαταραχές διατροφής κτλ.) και σαν ψυχοθεραπεύτρια με εφήβους και ενήλικες σε ατομική και ομαδική θεραπεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία 7 χρόνια διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στον Πειραιά και ασχολείται με κλινικά αλλά και ψυχοθεραπευτικά περιστατικά ατομικής και ομαδικής θεραπείας.
Είναι τακτική ομιλήτρια στις Σχολές Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.