Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Μπαίνει σε προεκλογικούς ρυθμούς η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ο  Γιάννης Μαχαιρίδης  αποχαιρετά την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο τέλος της θητείας και κατευθύνεται προς τον Δήμο Ρόδου, με αποτέλεσμα ν...


Ο Γιάννης Μαχαιρίδης αποχαιρετά την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο τέλος της θητείας και κατευθύνεται προς τον Δήμο Ρόδου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη μνηστήρες μέσα από το συνδυασμό του που επιδιώκουν να πάρουν το «δαχτυλίδι» της διαδοχής.
 Διεκδικούν Χατζηδιάκος και Φτακλάκη
Ένας εξ αυτών είναι ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος πάντως δεν κινείται καθόλου προς Κυκλάδες μεριά κι αυτό ίσως αποτελέσει μειονέκτημά για τον ίδιο.
Τις ίδιες φιλοδοξίες έχει- σύμφωνα με πληροφορίες μας- και η αντιπεριφερειάρχης Ευαγγελία Φτακλάκη, που στους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων της,  έχει προσπαθήσει να κάνει όσο πιο αισθητή και ουσιαστική μπορεί την παρουσία της στις αρμοδιότητες που της έχουν ανατεθεί.
Το βασικό μειονέκτημα που έχουν και οι δύο, είναι ότι έχουν συνδέσει το όνομά τους με το χώρο του ΠΑΣΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση να τεθούν επικεφαλής συνδυασμού που θα διεκδικήσει με αξιώσεις την Περιφέρειας, μιας και το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου εξακολουθεί να βρίσκεται στα πολύ κάτω του. Οι π. βουλευτές Δωδεκανήσου, κ.κ. Ζωίδης και Παρασκευάς, προερχόμενοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, μέχρι στιγμής, δε φαίνεται να συγκεντρώνουν και τόσο μεγάλες πιθανότητες να ηγηθούν συνδυασμού για την Περιφέρεια. 
Ανεβάζει «στροφές» ο Παππάς και στο βάθος… Μίκα
Από τον κεντροδεξιό χώρο, ο π. βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Γιάννης Παππάς, εδώ και μερικούς μήνες δείχνει να έχει στο μυαλό του την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες με τις ευλογίες της ΝΔ, μιας και θεωρείται άνθρωπος του περιβάλλοντος Σαμαρά. Το όνομά του έχει γραφτεί πρώτα στο Cyclades24 από το περασμένο καλοκαίρι και δεν έχουμε πέσει έξω, μιας και δείχνει να κερδίζει συνεχώς έδαφος. Επειδή όμως πρόκειται για μια καθαρά κομματική υποψηφιότητα της ΝΔ, καλό είναι να εξετάζουμε το πιθανό ενδεχόμενο επιλογής προσώπου που μπορεί να θεωρηθεί ως πολυσυλλεκτικότερου χαρακτήρα, ενώνοντας περισσότερους πολιτικούς χώρους.  
Κεντροδεξιά υποψηφιότητα που μπορεί να έχει δυναμική, είναι και αυτή της βουλευτή Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκας Ιατρίδη. Για την ώρα, η ίδια δεν έχει κάνει κινήσεις, ούτε έχει δείξει ενδιαφέρον να μεταπηδήσει στο χώρο της αυτοδιοίκησης, όμως το σενάριο δε θα πρέπει να θεωρείται διόλου απίθανο και το όνομά της, πληροφορούμαστε ότι βρίσκεται ψηλά στη λίστα, ακόμη και σε κυβερνητικό κόμμα που συνεχίζει να την εκτιμά και να τη θέλει στους κόλπους του, παρότι έχουν χωρίσει οι δρόμοι τους εδώ και ένα χρόνο. 
Στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τα Δωδεκάνησα, ο δικηγόρος και π. διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, Μιχάλης Κόκκινος, είναι ο διακαής πόθος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για υποψηφιότητα είτε στο Δήμο Ρόδου, είτε στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Ωστόσο, ο ίδιος, μέχρι στιγμής δεν έχει αφήσει πολλά περιθώρια να εμπλακεί με την αυτοδιοίκηση. 

Πηγή : Cyclades24.gr