Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Πραγματοποιήθηκε χτες στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονη γεωργία – Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Αγροτική Επιχειρηματικότητα – δυνατότητες χρηματοδότησης επενδύσεων στις Κυκλάδες)».

Ο Δήμαρχος, κ. Παναγιώτης Κροντηράς, αφού χαιρέτισε την ημερίδα, έκανε μια συνοπτική αναφορά στις δράσεις του Δήμου που αφορούν την αγρ...



Ο Δήμαρχος, κ. Παναγιώτης Κροντηράς, αφού χαιρέτισε την ημερίδα, έκανε μια συνοπτική αναφορά στις δράσεις του Δήμου που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη. Οι εισηγητές της ημερίδας κ. Αντώνιος Χατζηιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου, κ. Ματθαίος Βίλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος Τήνου και γεωπόνος και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου κ.κ.  Ιωάννης Πουλής, Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  ΠΝΑ, Γεώργιος Παγανέλης, Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Κυκλάδων και Ιωάννης Ασπρόμουγγος, γεωπόνος Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Τήνου αναφέρθηκαν στη νέα αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην αγροτική πολιτική και τις δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες του νησιού μας.
Των εισηγήσεων ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους αγρότες – παραγωγούς, τους κτηνοτρόφους και την Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου. Οι αγρότες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την διάθεση των προϊόντων τους, τις χαμηλές τιμές πώλησης των αιγοπροβάτων και μοσχαριών, τις άδειες σταυλισμού των ζώων, τα αδέσποτα και ανεπιτήρητα ζώα αλλά και για την επιδότηση των νέων αγροτών.