Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ανακοίνωση του Δήμου Τήνου σχετικά με την φωτιά στην Αφαλάτωση, στον Άγιο Φωκά

Χθες βράδυ εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, πυρκαγιά στο μετασχηματιστήτων μονάδων αφαλατώσεων του Δήμου Τήνου , στη θέση Αγιος Φωκάς. Απο...


Χθες βράδυ εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, πυρκαγιά στο μετασχηματιστήτων μονάδων αφαλατώσεων του Δήμου Τήνου, στη θέση Αγιος Φωκάς. Αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας όλες οι αφαλατώσεις μας, που λειτουργούσαν σε καθημερινή βάση. Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα, οι προσπάθειες κινούνται σε δύο επίπεδα.
Πρώτα, στην άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, με προμήθεια από το Δήμο, νέου μετασχηματιστή, υπό τους όρους εκτέλεσης τέτοιων προμηθειών ώστε στα πλαίσια του εφικτού και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να τεθούν εκ νέου σε λειτουργία οι αφαλατώσεις του Δήμου μας και να περιοριστεί η απώλεια σε παραγωγή νερού που αναγκαστικά τίθεται από σήμερα τα ξημερώματα ενώπιόν μας.
Παράλληλα, ενεργούμε όπως επιβάλλεται για την αξιοποίηση του νερού του φράγματος της Βακέτας και κάθε εναλλακτικής λύσης.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, με ενέργειες ψύχραιμες, μεθοδικές αλλά και επιβεβλημένες από την ιδιότητά μας, θα ζητηθεί η έρευνα αρμοδίως των συνθηκών του συμβάντος, που με βάση την εμπειρία, τις τεχνικές γνώσεις των αρμοδίων και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, στο χρόνο της εκδήλωσής του, γεννά τουλάχιστον ερωτηματικά.
Απευθύνουμε έκκληση προς το καταναλωτικό κοινό για οικονομία στη χρήση νερού, κατανοώντας τις όποιες διακοπές νερού επιβάλλονται λόγω του  κατεπείγοντος της έκτακτης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε εδώ και λίγες ώρες.