Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η συνάντηση του Δημάρχου με τους Συλλόγους της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Τήνου κ.Παναγιώτης Κροντηράς συνοδευόμενος από δύο Αντιδημάρχους , τους κ,κ,Ξενόπουλο και Ζαλώνη, συναντήθηκε  στο κτήριο της...


Η συνάντηση του Δημάρχου με τους Συλλόγους της Αθήνας
Ο Δήμαρχος Τήνου κ.Παναγιώτης Κροντηράς συνοδευόμενος από δύο Αντιδημάρχους , τους κ,κ,Ξενόπουλο και Ζαλώνη, συναντήθηκε  στο κτήριο της Αδελφότητας των Τηνίων στην Αθήνα με τους Προέδρους και Διοικητικά Συμβούλια των Τηνιακών Συλλόγων της Αθήνας.
Στην αρχή ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τους  υποσχέθηκε ότι τέτοιες συγκεντρώσεις θα γίνονται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο για να έχουν οι Σύλλογοι της Αθήνας σωστή και έγκυρη πληροφόρηση της πορείας του Δήμου, τα προβλήματα κλπ αλλά και ο ίδιος, ο Δήμαρχος να ακούει γνώμες , θέσεις, τυχών παραλήψεις ή και λάθη του Δήμου.
Αμέσως μετά αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες με τη συνένωση των δύο Δήμων,  σύμφωνα με τον Καλλικράτη. Χαρακτηριστικά είπε, ότι “ο Νομοθέτης έριξε τους Δήμους με μια βάρκα στον Ωκεανό”.
Αναφέρθηκε στην μεγάλη μείωση των πόρων του Δήμου, από την Κεντρική Διοίκηση που την τελευταία διετία έφτασε στο 71,2%, χώρια από τις έκτακτες επιδοτήσεις που δεν τις συζητάει πλέον κανείς. Αυτή  τη μεγάλη μείωση την  αντιμετωπίζει ο Δήμος με νοικοκυριό, με δουλειά, με “εκμετάλλευση” Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και μείωση των δαπανών.
Αναφέρθηκε επίσης στο συνεχές φόρτωμα των Δήμων με νέες αρμοδιότητες. Διεξοδικά μίλησε για την μεταφορά της ΔΟΥ Τήνου και για τον αγώνα του Δήμου για την ακύρωση της απόφασης μέσω του Συμβουλίου Επικρατείας.
Είπε για την απαγόρευση των προσλήψεων στους Δήμους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντικατασταθούν οι Υπάλληλοι που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης.
Απαρίθμησε και άλλα προβλήματα.  Δεν παρέλειψε όμως  να πει ότι όλα αυτά τα αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία και δήλωσε ότι είναι υπερήφανος γιατί ενώ κάποιοι Δήμοι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τους μισθούς των Υπαλλήλων τους, ο Δήμος Τήνου δεν έχει τέτοια προβλήματα και προχωρεί  πάντα προς το καλύτερο. Ο καινούργιος χρόνος 2013 θα είναι καλύτερος από τον παλιό 2012.
Με δυο λόγια θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τά όσα είπε ο Δήμαρχος για τους  παρακάτω τομείς που ανέπτυξε αναλυτικά:

Παιδεία εκπαίδευση

Ολοκληρώθηκε  και λειτούργησε το 30 Δημοτικό Σχολείο και το 3ο  νηπιαγωγείο.
Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ  η επέκταση του 10υ Δημοτικού Σχολείου  με προϋπολογισμό 1,8 εκατομμύρια.
Με ευρωπαϊκό πρόγραμμα διά βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας ιδρύεται Σχολή, με όλους τους τομείς εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.
Συνεχή στήριξη από το Δήμο της Σχολής Καλών Τεχνών Πύργου.

Ύδρευση

Συνεχής μάχη.
  • Tα καραβάκια που κουβαλούσαν νερό κόπηκαν.
  • Πέρση λειτούργησε το ταχυδιυλιστήριο του φράγματος της Βακέτας με 800 κυβικά  νερού παραγωγή την ημέρα. Ελπίζεται ότι και φέτος η παραγωγή θα είναι ανάλογη.
  • Εντάχθηκε σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα καινούργια αφαλάτωση δυναμικότητας 500 κυβικά ημερησίως.
  • Με το έργο της Περιφέρειας “Φράγμα Γρύζας” θα λυθεί ολοκληρωτικά το θέμα της επάρκειας νερού για την Τήνο
  • Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ αυτόνομο  σύστημα επεξεργασίας νερού.
Το νερό, όπως είπε ο Δήμαρχος, ελέγχεται ανά μήνα καθ’ όλο το χρόνο.Ελέγχετε επίσης το θαλασσινό νερό και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Βιολογικός Καθαρισμός

Έχει ενταχθεί το έργο  του βιολογικού καθαρισμού της Τήνου με Προϋπολογισμό  10,5  εκατ. Μέσα στο επόμενο 2μηνο θα δημοπρατηθεί.

Καθαρισμός,  σκουπίδια,  ανακύκλωση

Σημαντικές εξελίξεις. Πρόσφατα παρουσιάστηκε η προκαταρκτική μελέτη του ΧΥΤΥ. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το ΧΥΤΥ δεν έχει καμία σχέσει με τις ΧΑΔΑ, πρόκειται για εργοστάσιο επεξεργασίας υπολειμμάτων.
Πρέπει να βρεθεί ένας χώρος στην Τήνο και σ’ αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι.
Μετά την 31/12/13 δεν πρέπει να λειτουργεί κανένας ΧΑΔΑ.

Υγεία,  Κοινωνική Πρόνοια, μέριμνα, Ποιότητα ζωής

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το  Κέντρο Υγείας χρειάζεται βοήθεια. Αν και δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου, έχει διαθέσει πόρους για διάφορες αναγκαίες μικροδαπάνες. Σε αυτή τη προσπάθεια συνδράμει και ο Σύλλογος Νικ.  Κόγκος και διάφοροι ιδιώτες.
,Αναφέρθηκε επίσης στο πρωτοποριακό σαν δήμος ιδιωτικό πρόγραμμα αερομετακομιδών. Επειδή το ΕΚΑΒ συχνά δεν ανταποκρίνετε στις άμεσες ανάγκες μιας νησιωτικής περιοχής, απευθύνθηκε σε μια ιδιωτική εταιρεία, με σκοπό να εξασφαλίσει εντός 90 λεπτών αερομετακομιδές σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΚΑΒ. Οι αερομετακομιδές θα γίνονται κατά γνωμάτευση του γιατρού του Κέντρου Υγείας Τήνου. Για  τον λόγο αυτό ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον σύλλογο φίλων της Τήνου ο οποίος οργάνωσε συναυλία με την ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη, τα έσοδα της οποίας προσφέρθηκαν για αυτό το σκοπό.

Αθλητισμός, Νεολαία.

Δημοπρατήθηκε και προχωρά το έργο ολοκλήρωσης του κλειστού Γυμναστηρίου.

Ακτοπλοΐα

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στους αγώνες του Δήμου για την απρόσκοπτη δρομολόγηση των πλοίων προς τη Σύρο και Πειραιά. Αυτός ο αγώνας ευοδώθηκε και είναι γνωστό ότι πρόκειται για επιτυχία του Δήμου Τήνου.

Λιμάνι

Δυστυχώς η αρχική Μελέτη του Λιμανιού κρίθηκε ότι το Λιμάνι δεν είναι ασφαλές. Αναμένονται εξελίξεις.
Με μελέτη ειδικού δύτη διαπιστώθηκε ότι κάποια μπλοκ από την προβλήτα και το λιμάνι έχουν μετατοπιστεί. Θα γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.
Πολύ επιτυχημένη απεδείχθη η Κυκλοφοριακή μελέτη του Λιμανιού που εφήρμοσε το Λιμενικό Ταμείο. Δημιουργήθηκε στο Λιμάνι Πάρκιν 2600τ.μ. που λύνει πολλά προβλήματα ιδίως το καλοκαίρι όταν κλείνει το παλιό Λιμάνι.

Τουρισμός

Σημαντικές δράσεις. Φεστιβάλ Πάρα πολλά Μουσεία. Η Τουριστική Επιτροπή αποδίδει καρπούς.
Επιτυχημένη ήταν η προσπάθεια που έγινε για τον Μαθητικό Τουρισμό. Ήδη έχουν κλείσει 5ο Σχολεία που θα μας επισκεφθούν με 3ήμερες εκδρομές από τον προσεχή Απρίλιο.

Γεωργία Κτηνοτροφία

Γίνονται ημερίδες και προσπάθειες για να στραφούν οι νέοι μας στον πρωτόγεννη τομέα. Υπάρχουν Ευρωπαϊκά προγράμματα που βοηθούν πολύ. Επίσης  λειτουργεί το σφαγείο και το Ελαιοτριβείο που αποδίδουν.

Όλους τους  πιο πάνω τομείς , ο Δήμαρχος, ανέπτυξε διεξοδικά, με σαφήνεια,  ξεχωριστά για τον καθένα- το τι έγινε και το τι γίνεται- και έδειξε ότι γνωρίζει σε βάθος κάθε τι που τους αφορά, λύνει προβλήματα, και αναπτύσσει ενέργειες , νέα έργα και πρόοδο, χρησιμοποιώντας στο έπακρο τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Τέλος  είπε ότι τα έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ ανέρχονται σε 18,5 εκατομμύρια ευρώ. Το μυστικό της επιτυχίας, τόνισε ο Δήμαρχος είναι οι Μελέτες που έγκαιρα είχαν γίνει και ένα Γραφείο που υποστηρίζει το Δήμο στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Τέλος ο Δήμαρχος δέχθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις που του έκαναν οι παρευρισκόμενοι, δόθηκαν εξηγήσεις και λύθηκαν απορίες.
Γενικά η συνάντηση ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και τα σχόλια πολύ θετικά.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

camera
Το είδαμε : Tiniakos.biz