Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Με σταθερά βήματα το νέο αεροδρόμιο Πάρου

Σε μια χρονική περίοδο που κάθε αναπτυξιακή σκέψη για την υλοποίηση έργων υποδομής έχει φτάσει στο σημείο να είναι σχεδόν απαγορευτική,...


erga aerodromiou parou 1
Σε μια χρονική περίοδο που κάθε αναπτυξιακή σκέψη για την υλοποίηση έργων υποδομής έχει φτάσει στο σημείο να είναι σχεδόν απαγορευτική, η Πάρος έχει την πολυτέλεια να κατασκευάζει νέο αεροδρόμιο, φαινόμενο σπάνιο για τα δεδομένα που επικρατούν στην Ελλάδα.
Η απόφαση για τη δημοπράτηση του έργου πάρθηκε περί τα τέλη της υπουργικής θητείας του παριανού π. υπουργού Γιάννη Ραγκούση, το Νοέμβριο του 2011, με τίτλο «Νέο πεδίο ελιγμών κρατικού αερολιμένα Πάρου», με προϋπολογισμό 23,25 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Πρόκειται για ένα έργο, που εφόσον υλοποιηθεί, θα έχει θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και των γύρω νησιών, αφού θα προσφέρει τη δυνατότητα μεγάλου αριθμού πτήσεων από το εξωτερικό και το εσωτερικό, που μπορούν να φανούν ευεργετικές για την τουριστική ανάπτυξη. Το συνολικό μήκος του αεροδιαδρόμου αναμένεται να φτάσει 1.400 μέτρα, που θα δώσει το δικαίωμα για διεθνείς, αλλά και νυχτερινές πτήσεις.
erga aerodromiou parou 2
Άλλωστε, το πόσο θετική είναι η συμβολή του, φαίνεται ακόμη και σήμερα, καθώς τα έργα είναι σε εξέλιξη και σε μια εποχή απόλυτης οικονομικής ύφεσης, δίνουν «ψωμί» σε κάποιες δεκάδες οικογένειες του νησιού.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές ημέρες από την ίδια την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Μαρτίου, η προμελέτη νέου κτιρίου αεροσταθμού και πύργου ελέγχου, η προμελέτη νέου πυροσβεστικού σταθμού και η προκαταρκτική μελέτη οδού πρόσβασης στο νέο αερολιμένα. Σύμφωνα με την ΥΠΑ, οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί – αν δεν υπάρξουν επιπρόσθετα προβλήματα - τον Δεκέμβριο του 2013 για να ακολουθήσει η διαδικασία δημοπράτησης.
erga aerodromiou parou 3
Συμπερασματικά , αυτό που προκύπτει είναι ότι: παρά τις δυσκολίες, τις εύλογες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται λόγω και της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας και του ελληνικού δημοσιονομικού εκτροχιασμού, το έργο φαίνεται να προχωράμε αργά και σταθερά βήματα και ευχή όλων των Κυκλαδιτών είναι να συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, μιας και η δημιουργία του μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη ολόκληρου του νομού.