Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Κανένα περιθώριο αλλαγών στο χάρτη του Νοτίου Αιγαίου

Κλείνει πριν καν ανοίξει το θέμα διάσπασης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και αυτονόμησης των νησιωτικών νομών Δωδεκάνησου και Κυκλάδων...


notio aigaio

Κλείνει πριν καν ανοίξει το θέμα διάσπασης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και αυτονόμησης των νησιωτικών νομών Δωδεκάνησου και Κυκλάδων. Μπορεί η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ως ενιαία αυτοδιοικητική δομή, να υπολειτουργεί και να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, λόγω της νησιωτικότητας και των ανυπέρβλητων εμποδίων στις μετακινήσεις, ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, δεν άφησε κανένα περιθώριο για χωροταξικές αλλαγές στον «Καλλικράτη».
Ο κ. Στυλιανίδης ο οποίος βρέθηκε στη Ρόδο τις προηγούμενες ημέρες και του τέθηκε το θέμα αλλαγών στον χωροταξικό χάρτη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, εμφανίστηκε αρνητικός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανοίξει το δρόμο για αλλαγές στον χάρτη του «Καλλικράτη», τόσο σε Δήμους όσο και σε Περιφέρειες.
Μαχαιρίδης: Ενιαία Περιφέρεια το Αιγαίου με ξεχωριστές Νομαρχίες
Από τη δική του πλευρά, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, αφού εξήγησε τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (νησιωτικότητα, έλλειψη προσωπικού, έλλειψη πόρων, δυσκολία στις μετακινήσεις κ.α.) κατέθεσε μια διαφορετική πρόταση που για πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι.
Είπε, ότι θα μπορούσε να συσταθεί μια ενιαία Περιφέρεια για όλο το Αιγαίο, μέσα στην οποία όμως, οι νησιωτικοί νομοί να λειτουργούν ως ξεχωριστές Νομαρχίες (Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου, Λέσβου).