Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Climb Exomvourgo: Πρώτη Αναρριχητική Συνάντηση στην Τήνο τα Χριστούγεννα

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, τα Χριστούγεννα διοργανώθηκε η πρώτη αναρριχητική συνάντηση από τα μέλη του Climb Exomvour...


Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, τα Χριστούγεννα διοργανώθηκε η πρώτη αναρριχητική συνάντηση από τα μέλη του Climb Exomvourgo στην Τήνο. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν  να  προωθηθεί το πεδίο του Εξωμβούργου στον αναρριχητικό κύκλο, καθώς και η δραστηριότητα της αναρρίχησης στην τοπική κοινωνία της Τήνου.
Η ανταπόκριση από τους αναρριχητές στο κάλεσμά μας ήταν άμεση, με πολλές συμμετοχές. Επίσης, θερμή απήχηση είχε και στους κατοίκους της Τήνου, οι οποίοι εμπράκτως υποστήριξαν την προσπάθειά μας. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πατέρα Αντώνη Φόνσο, ο οποίος φιλοξένησε στο σπίτι του στο χωριό Κρόκος τους αναρριχητές,  προσφέροντας τους και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.
Η αναρριχητική συνάντηση διήρκησε 5 ημέρες. Με εξαίρεση  την πρώτη ημέρα, όπου οι καιρικές συνθήκες μας δυσκόλεψαν λόγω του αέρα και του τσουχτερού κρύου, ο καιρός ήταν σύμμαχός μας στο άνετο και απολαυστικό σκαρφάλωμα στα βράχια του Εξωμβούργου. Δεδομένης της μορφολογίας του νησιού της Τήνου, αρκετοί αναρριχητές επιδόθηκαν και στην αναρρίχηση τύπου  bouldering (αναρρίχηση σε χαμηλά βράχια χωρίς σκοινί) στην περιοχή της Βωλάξ και της Λειβάδας. Το πρόγραμμα των αναρριχητών περιελάμβανε και  πεζοπορίες, καθώς και συλλογή διαφόρων ειδών χόρτων και μανιταριών. Τέλος, περίοπτη θέση στο καθημερινό πρόγραμμα κατείχε η κατανάλωση εκλεκτών τοπικών εδεσμάτων και ιδιαιτέρως του ρακιού των παραγωγών της Τήνου.
Έπειτα  από την επιτυχημένη αναρριχητική συνάντηση την περίοδο των Χριστουγέννων του 2012, τα μέλη του Climb Exomvourgo θα διοργανώσουν  την άνοιξη του 2013 τη δεύτερη αναρριχητική συνάντηση στην Τήνο. Οι λεπτομέρειες της συνάντησης θα γίνουν γνωστές με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.exomvourgo.com, προσδοκώντας σε μεγαλύτερη ανταπόκριση και περισσότερες συμμετοχές. Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε διαμονή και διατροφή σε όλους τους συμμετέχοντες, στηριζόμενοι στη συνεργασία και την προσφορά των κατοίκων της Τήνου και να κάνουμε γνωστό το αναρριχητικό πεδίο του Εξωμβούργου ως μία νέα εναλλακτική μορφή  τουρισμού του νησιού της Τήνου.




Είσαστε όλοι προσκεκλημένοι μας!       






Το είδαμε :exomvourgo.com