Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Με ενθουσιασμό η γιορτή της Εύρεσης στο Φαλατάδο Τήνου

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 παραμονή της Εορτής της Ευρέσεως της Εικόνας της Μεγαλόχαρης στη Χώρα Τήνου, τελέσθηκε επίσημος Εσπερινός ...


Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 παραμονή της Εορτής της Ευρέσεως της Εικόνας της Μεγαλόχαρης στη Χώρα Τήνου, τελέσθηκε επίσημος Εσπερινός στον Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδας Φαλατάδου, από τον εφημέριο π. Άγγελο Τζανουλίνο και ιερείς ενοριών της Τήνου, με αρτοκλασία.
Πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο Φαλαταδιανός πολίτης κ. Γιάννης Κουμαριανός, αναφερόμενος στην ιστορία της εορτής και στο Φαλαταδιανό ευλαβή εργάτη, που η Θεία χάρη επέλεξε να βρει την Εικόνα του Ευαγγελισμού της Παναγίας στο χωράφι του Δοξαρά στη Χώρα Τήνου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μαρμάρινο μνημείο της αναπαράστασης της Ευρέσεως στην είσοδο της αυλής του Ναού. Κατόπιν με τα παραδοσιακά τηνιακά φαναράκια έγινε λαμπαδηφορία στον κεντρικό δρόμο του Φαλατάδου, επιστρέφοντας και πάλι στην πλατεία πλησίον της Ενοριακής Εκκλησίας. Εκεί στην ενοριακή Αίθουσα προσφέρθηκε φιλόξενο κέρασμα με νόστιμους λουκουμάδες, μεζέδες και ντόπιο ρακί, από την εκκλησιαστική επιτροπή της Ενορίας.
Παραβρέθηκαν στη γιορτή της Εύρεσης του Φαλατάδου Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Κροντηράς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τήνου κ. Βίλλας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι Τήνου, πρώην στελέχη της Αυτοδιοίκησης, η πολιτευτής της ΝΔ κ. Κατερίνα Μονογιού, εκπρόσωποι Συλλόγων και ευλαβείς της Παναγίας από τη Χώρα και χωριά της Τήνου.

Πηγή: www.tiniaki.gr