Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ»

Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ» Το απόγευμα του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ...


Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων
«ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ»

Το απόγευμα του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με θέμα «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ – Πώς να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές δυσκολίες και να βγούμε πιο δυνατοί».

Η ανοικτή αυτή διάλεξη, εισηγητής της οποίας ήταν ο Δρ. Αντώνης Κατσαλής, απευθυνόταν σε κάθε πολίτη ανεξαρτήτως ηλικίας ή επαγγέλματος και σκοπός της ήταν να προσφέρει μια διαφορετική, ανθρώπινη  προσέγγιση στην αντιμετώπιση της κρίσης, που ταλανίζει τη χώρα μας τον τελευταίο καιρό.

Αποφεύγοντας συνειδητά «τεχνικούς», επιχειρηματικούς όρους και έννοιες, ο κ. Κατσαλής χρησιμοποίησε παραδείγματα και οπτικοακουστικό υλικό από την καθημερινή ζωή για να δείξει πως η εμπλοκή του καθένα μας στην κρίση αυτή είναι περισσότερο υπόθεση προσωπική και όχι συλλογική και πως όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και εστιάζουμε στις καταστάσεις και χειριζόμαστε τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους.

Εύγλωττο συμπέρασμα της παρουσίασης του κ. Κατσαλή ήταν ότι κάθε άνθρωπος έχει τη δύναμη να επιλέξει πως θα σταθεί απέναντι στα γεγονότα και είναι, τελικά, η επιλογή αυτή που καθορίζει, εν πολλοίς, τις προοπτικές για έξοδο από τη δυσμενή κατάσταση.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου στην Ερμούπολη με ταυτόχρονη διασύνδεση με τα γραφεία του φορέα στα 7 μεγαλύτερα νησιά, ξεκίνησε με μια σύντομη τοποθέτηση του Προέδρου, κ. Γιάννη Ρούσσου, σχετικά με τη νέα πορεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και τις πρωτοποριακές ενέργειες που συμπεριλαμβάνονται στο «πακέτο υπηρεσιών» που θα προσφερθεί προς τις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τελειώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ρούσσος ευχήθηκε στους παρευρισκομένους «Καλή Χρονιά» κόβοντας την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η ομιλία του κ. Κατσαλή καθήλωσε για περισσότερο από 2 ώρες τους παρευρισκόμενους, ενώ πολλά ήταν τα θετικά σχόλια που ακούστηκαν γι’ αυτή τη διαφορετική εκδήλωση του Επιμελητηρίου.

Η εκδήλωση είναι διαθέσιμη σε όποιον ενδιαφέρεται μέσω ηλεκτρονικού συνδέσμου στη δικτυακή «πύλη» του Επιμελητηρίου www.e-kyklades.gr ή με αντίγραφο σε DVD (παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Πέγκυ Στεργίου, 22810 82346 εσωτ. 125), ενώ ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο επανάληψής της μετά από πληθώρα αιτημάτων.