Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

«Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές»

Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων (έως 250 τ.μ.), όλες τις Κυριακές του έτους , είναι η απάντηση που δίνε...


Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων (έως 250 τ.μ.), όλες τις Κυριακές του έτους, είναι η απάντηση που δίνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιος Σκορδάς, σε αναφορά του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Συρμαλένιος είχε καταθέσει ως αναφορά την επιστολή Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων με θέμα τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Στην επιστολή τονίζεται μεταξύ άλλων ότι τα αυξημένα κόστη λειτουργίας την Κυριακή μπορούν να αναληφθούν μόνο από τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ η επιπλέον ημέρα την εβδομάδα δεν θα προσφέρει τίποτα στη χειμαζόμενη αγορά, απλά θα αναδιανείμει την ήδη μειωμένη πίτα του τζίρου προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και εις βάρος των μικρών που θα κλείσουν.
Ο κ. Σκορδάς, αφού επισημαίνει ότι αρμόδια αρχή για τον καθορισμό των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων είναι οι κατά τόπους Δήμοι, διευκρινίζει ότι για τις καθημερινές και τα Σάββατα υπάρχει η δυνατότητα παράτασης του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, ακόμη και μέχρι τα μεσάνυχτα.
Σε ότι αφορά τις Κυριακές, ο υφυπουργός τόνισε τα εξής:
1.Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις εξής Κυριακές:
α)Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημα αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.
β) Τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
γ)Την Κυριακή των Βαΐων.

2.Επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία όλες τις Κυριακές του έτους των εμπορικών καταστημάτων με συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ, μέχρι 25ο τετραγωνικά μέτρα, υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) να μην ανήκουν υπό οιαδήποτε νομική σχέση, σε αλυσίδα καταστημάτων, β) να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίες τύπου «shop in a shop».