Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η μουσικός Γεωργία Μπακογιάννη καθήλωσε το ακροατήριό της στο Πνευματικό Κέντρο του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου.

  «Τα πάντα νικά, η αγάπη» Απολαύσαμε τη μικτή Χορωδία, με τη διεύθυνση και σθεναρή καθοδήγηση της ταλαντούχου μουσικού κ. Γεωργίας Μπακ...


 «Τα πάντα νικά, η αγάπη»
Απολαύσαμε τη μικτή Χορωδία, με τη διεύθυνση και σθεναρή καθοδήγηση της ταλαντούχου μουσικού κ. Γεωργίας Μπακογιάννη, εκπαιδευτικού του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου. 
Η χορωδία «Τα Παιδιά της Χορωδίας» (την οποία αποτελούν παιδιά από 6 έως 15 ετών) και εκπαιδευτικοί από το 2ο και 3οΔημοτικό Σχολείο Τήνου
και από το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου Τήνου, συνέθεταν ένα πολυφωνικό χαρισματικό Σύνολο που απέδωσε πολύ πάνω από τα αναμενόμενα για την κοινωνία της Τήνου. Μια συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών, μαζί με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και επαγγελματιών της Τήνου, έφεραν τα καλλίτερα αποτελέσματα στον πολιτιστικό χώρο της Τηνιακής Κοινωνίας. Μια μαέστρος εξαιρετική, που γνωρίζει τι ζητά και πώς θα το αποδώσει, ηγετική μορφή στο χώρο της, κατάφερε να συνταιριάξει, να δημιουργήσει και να διευθύνει μια δύσκολη (λόγω της ταυτόχρονης συνύπαρξης παιδιών κάθε ηλικίας μαζί με ενήλικες) Χορωδία από το «μηδέν». Άριστα ηχητικά ακούσματα, χαριτωμένες κινήσεις, αποτελέσματα που καταχειροκρότησαν οι τυχεροί ακροατές που συμμετείχαν στη Συναυλία. Έψαλαν και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τραγούδια Αγάπης απ’ όλο τον κόσμο. Από τον Καναδά μέχρι τη Νιγηρία και την Ελλάδα. Ύμνησαν το Θεάνθρωπο, την Αγάπη, τη Φιλία, την Αδελφοσύνη. Τη χορωδία διεύθυνε εξαιρετικά η κ. Γεωργία Μπακογιάννη, η οποία μας κάνει την τιμή να κατοικεί στην Περάστρα Τήνου, στο καταπράσινο, ήρεμο και ειδυλλιακό χωριό της Τήνου. Στο πιάνο συνόδεψε με πολύ χάρη και αρμονία η κ. Σοφία Ρουμάνη. Η κ. Γ. Μπακογιάννη ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στη διαδικασία υλοποίησης και παρουσίασης της μουσικής Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας καταχειροκροτούμενη. Νεαρά παιδιά, της αφιέρωσαν ανθοδέσμες, όπως και στους δασκάλους τους, με πολύχρωμα ευωδιαστά λουλούδια, για την προσφορά τους στην Τηνιακή κοινωνία. Παρόντες στη Συναυλία, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου Τήνου π. Νικόλαος, ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιάκωβος Σέττας, ιερείς, ο Δήμαρχος Τήνου, Αντιδήμαρχος Τήνου, γονείς και συγγενείς των παιδιών, εκπαιδευτικοί και γενικά ένα μεγάλο ακροατήριο που γέμισε την αίθουσα. Ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που δίνει ελπίδες στη δύσκολη οικονομικά και πολιτιστικά κρίση που περνάμε. Ζήτησαν οι συντελεστές της Συναυλίας οικονομική ενίσχυση από κάθε προσφερόμενο για την αγορά ενός πιάνου για χρήση της εν λόγω χορωδίας και των Σχολείων. Κάθε προσφορά δεκτή.
Θα ήταν ευχής έργο, η τηλεόραση του Δήμου Τήνου να είχε βιντεοσκοπήσει τη Συναυλία και να τη άκουγαν - έβλεπαν οι τηλεθεατές στην Τήνο.
Omnia Vincit Amor «Τα πάντα νικά, κατακτά η αγάπη».

Δείτε φωτογραφίες από τη Χορωδία εδώ 
Δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο της Συναυλίας εδώ και εδώ
Νίκος Φώσκολος