Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Απάντηση αντιδημάρχου στον κ. Σίμο Ορφανό

Με αφορμή την δημοσίευση δελτίου τύπου της "Δημιουργικής πορείας" σχετικά με την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Τήνου, ο αρμόδιο...


Με αφορμή την δημοσίευση δελτίου τύπου της "Δημιουργικής πορείας" σχετικά με την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Τήνου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, κ. Εμμανουήλ Λούβαρης, απάντησε σχετικά στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σίμο Ορφανό:


"Αγαπητέ κε Ορφανέ,

Διαβάζοντας τη δήλωσή σας σχετικά με την “Ύδρευση”, όπως καταχωρήθηκε  στον ηλεκτρονικό τύπο, έχω να σας πω τα εξής:
Τα αρχεία των Υπηρεσιών του Δήμου είναι ανοικτά και σε αυτά απολαμβάνει πρόσβασης κάθε Δημοτικός Σύμβουλος. Αυτό σας είναι ασφαλώς γνωστό ότι, τουλάχιστον από αναλήψεως των καθηκόντων αυτής της Δημοτικής Αρχής, ισχύει χωρίς εξαίρεση. Η Υπηρεσία 'Ύδρευσης, που για πρώτη φορά εφάρμοσε συστηματικό έλεγχο σε συνεργασία με Χημικό Εργαστήριο Αναλύσεων και στα όρια του πρώην Δήμου Τήνου, ανάλογο με αυτόν που εφαρμόζονταν στο Δήμο Εξωμβούργου, προβαίνει σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες ώστε να διασφαλίσει την ποιότητα του παρεχόμενου νερού. Επί του συγκεκριμένου αιτήματός σας, οι αναλύσεις, χημικές και μικροβιολογικές, από την ημερομηνία της ανάληψης των καθηκόντων μας βρίσκονται στο αρχείο της Υπηρεσίας. Δυστυχώς, όσο και αν έψαξε η Υπηρεσία στα αρχεία της δικής σας 4ετίας, μόνο διαβιβαστικά βρήκε. Πουθενά οι αναλύσεις! Και αυτό προέκυψε όταν κατέστη αναγκαίο να συγκριθούν στοιχεία των νυν μετρήσεων με αυτές του παρελθόντος.
Ακόμη, σας υπενθυμίζουμε ότι παραλάβαμε μια αφαλάτωση 500 m3 εκτός λειτουργίας, με το κόστος αποκατάστασης της βλάβης της να ξεπερνά τις 150.000 €! Μόλις πρόσφατα, μετά ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να εντάξουμε σε πρόγραμμα την αντικατάστασή της με άλλη, ανάλογης δυναμικότητας.
Είναι λοιπόν λογικό με την όποια ζημιά των αφαλατώσεων που λειτουργούν, να παρουσιάζεται πρόβλημα στην υδροδότηση διότι, πλέον, η καθημερινή παροχή νερού στηρίζεται, κυρίως, στις αφαλατώσεις, όπως γνωρίζετε άριστα. Με στόχο την 24ωρη άλλωστε παροχή νερού, προμηθευτήκαμε το ταχυδιυλιστήριο για την αξιοποίηση του νερού του φράγματος της Βακέτας.
Επίσης, γνωρίζετε ότι, μετά από την ένταξή μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ο Δήμος υπογράφει σύμβαση για παροχή αρίστης ποιότητας νερού, από μηχανήματα που θα τοποθετηθούν τόσο στη Χώρα, όσο και σε πλειάδα σημείων της ενδοχώρας του νησιού μας.
Αν όλα αυτά συνιστούν ανικανότητα, όπως ισχυρίζεστε, το κρίνουν καθημερινά οι  δημότες μας. Αυτό που οφείλετε από μέρους σας, είναι να μην αποσιωπάτε όσα γίνονται και όσα προγραμματίζονται να γίνουν στον τομέα της Ύδρευσης.
Τέλος, για να διασκεδάσουμε κάθε ανησυχία σας, σας επισημάνουμε ότι η συνεργασία μας με τις Υπηρεσίες του Δήμου και ειδικά με την Υπηρεσία Ύδρευσης είναι άριστη. Σε αυτές στηριζόμαστε και με αυτές μαχόμαστε καθημερινά για την επίλυση των όποιων προβλημάτων.
Η άποψή μας κ. Ορφανέ είναι ότι η ίδια η εποχή μας και οι δυσκολίες που φέρνει σε όλους (και στο Δήμο), αυτή την αντιπολιτευτική τακτική την έχει θέσει, οριστικά, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και το κυριότερο, εφόσον δεν το έχετε αντιληφθεί, πιστεύουμε ότι αφήνει αδιάφορο τον πολίτη, αν δεν τον απωθεί.
Ώρα ευθύνης για όλους μας, με μόνο στόχο την πρόοδο του τόπου μας. Κοινός ο στόχος, αρκεί να μην περιορίζεται στα λόγια…

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Εμμανουήλ   Λούβαρης"