Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Αφιέρωμα στο χωριό της Μυρσίνης

Μετά από πολύ καιρό ήρθε επιτέλους η ώρα να ξαναβρεθούμε σε ένα απ τα όμορφα χωριά μας ! Πέρασαν αρκετές μέρες απ την τελευταία φορά . ...

Μετά από πολύ καιρό ήρθε επιτέλους η ώρα να ξαναβρεθούμε σε ένα απ τα όμορφα χωριά μας ! Πέρασαν αρκετές μέρες απ την τελευταία φορά .

Η απόφαση για την νέα μας εξόρμηση ήρθε μόλις λίγες ώρες πριν ξεκινήσουμε και φυσικά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε απόλυτα.

Προορισμός αυτή την φορά βόρεια, στο χωριό Μυρσίνη !! Πρώτη φορά και εδώ και πάντα τα κλασικά πλέον ερωτήματα, από πού να ξεκινήσω,  πιο σοκάκι να ακολουθήσω πρώτο κτλ. Αρχίζει λοιπόν κάθε φορά μια μικρή περιπλάνηση στο <<άγνωστο>> και μπορώ να πω πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα,  το να γνωρίσω δηλαδή όσο μπορώ καλύτερα κάθε κομμάτι του αγαπημένου μας τόπου .

Ξεκινάμε λοιπόν. Φωτογραφικές φορτισμένες από βραδύς και γεμάτη κέφι και ενεργεία για την Μυρσίν,  πάμε με κατεύθυνση βόρεια  και περίπου στα 11 χλμ απ την χώρα φτάνουμε στην είσοδο του χωριού. Καιρός μουντός και συννεφιασμένος κάνει το κοντινό και ψηλότερο βουνό του νησιού μας να φαίνεται ακόμα πιο επιβλητικό πάνω απ το χωριό .Ο  Τσικνιάς μας υποδέχεται στην περιοχή και μας προσκαλεί σύντομα να τον γνωρίσουμε,  να ανέβουμε τα 723 μέτρα του, θαυμάζοντας την θεά που μπορεί να μας προσφέρει.

Το χωριό όμορφο,  μικρό και πεντακάθαρο .Περιποιημένα σοκάκια και όμορφες και με πολύ τέχνη φτιαγμένες στοές,  μας οδηγούν απ το ένα σημείο του στο άλλο ! Επιβλητικός στο βλέμμα ο ναός της Ευαγγελίστριας  του χωριού όπως και όλη η γύρο περιοχή .

Στο τοπίο κυριαρχεί η μοναδική ομορφιά του τόπου μας με όλα τα γνησία κυκλαδίτικα χαρακτηρίστηκα του όπως φυσικά και η μοναδική θέα των λείων βράχων τις περιοχής που οδηγούν σε μια απ τις ομορφότερες παραλίες του νησιού , την παράλια της Λιβάδας με το όμορφο και παράλληλα <<άγριο>> τοπίο της !

Όσο και να περιπλανηθείς , όσα και να θες να γράψεις πάντα σκέπτεσαι πως μπορεί κάτι να ξεχάσεις η να παραλήψεις . Ας αφήσουμε λοιπόν καλύτερα τα λόγια και ας γίνουν τα παραπάνω πρόσκληση σε όποιον το επιθυμεί να έρθει  να γνωρίσει την Μουσουλού,   όπως λεγόταν παλιά η όμορφη Μυρσίνη , να περιπλανηθεί και να γνωρίσει τις μοναδικές ομορφιές του Τηνιακού τοπίου !!

  Εμείς λοιπόν θα ήμαστε πάντα εδώ προσπαθώντας όλοι μαζί να γνωρίσουμε,  να μάθουμε και να ζήσουμε τις ομορφιές που απλόχερα μας προσφέρει ο τόπος μας !!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες που στηρίζουν την κάθε προσπάθεια του να μάθουμε και να γνωρίσουμε τον τόπο μας ! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελευθερία Μ. που με το δικό της μάτι και τον δικό της φακό,  βοήθησε να γίνει αυτό το μικρό άλμπουμ στην όμορφη Μυρσίνη !! Να είστε όλοι και όλες καλά !!

Επιμέλεια φωτογραφίας και κειμένου
Ευάγγελος Α.Μπακτής-Ελευθερία Μ.