Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Τήνου- Νάξου Νικόλαος: «Η Χρυσή Αυγή, ούτε χρυσή είναι, ούτε και αυγή»

Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Τήνου,Νάξου, Άνδρου και Μυκόνου Νικόλαος απαντά σε ερωτήματα ενός ρωμαιοκαθο...


Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Τήνου,Νάξου, Άνδρου και Μυκόνου Νικόλαος απαντά σε ερωτήματα ενός ρωμαιοκαθολικού πιστού της Τήνου, που έθεσε με ανοιχτή επιστολή του μέσω του ιστοχώρου xanemo.blogspot.gr, που αφορούν την Χρυσή Αυγή, την στάση του Κράτους, τα εντεινόμενα ρατσιστικά φαινόμενα καθώς και την θέση που λαμβάνει η Εκκλησία.


«Όσον αφορά στη Χρυσή Αυγή, ούτε χρυσή είναι, ούτε και αυγή αποτελεί για τον άνθρωπο. Δεν έχει καμία σχέση με το Χριστιανισμό και κανένας Χριστιανός δε μπορεί να δεχθεί ή χειρότερα να ακολουθήσει τη θεωρία της, το πρόγραμμά της ή να επικροτήσει τα έργα της», τονίζει ο λόγιος Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος.

«Η Καθολική Εκκλησία μπορεί να έχει κατακριθεί στο παρελθόν και να κατακρίνεται και σήμερα για ουδετερότητα, αλλά δεν είναι αλήθεια. Πολλές φορές αγνοείται η επίσημη θέση της Εκκλησίας. Όμως με την πιο επίσημη φωνή του πρώτου Επισκόπου της έχει πάρει θέση, έχει μιλήσει και έχει διακηρύξει την αντίθεσή της προς τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και της Ευρώπης και της Αμερικής και της Αφρικής και της Ασίας. Οι κατά καιρούς Ποντιφικές Εγκύκλιοι είναι σαφέστατες και ξεκάθαρες».

Σε άλλο σημείο των απαντήσεων που δίνει ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Τήνου επισημαίνει ότι «η Καθολική Εκκλησία πάντοτε καταδίκασε και καταδικάζει τη βία απ όπου κι αν προέρχεται κι όποιες μορφές κι αν παίρνει, ιδιαίτερα όταν αυτή είναι οργανωμένη και αποτελεί πολιτικό φορέα.Ως τοπική Εκκλησία Νάξου-Τήνου-Άνδρου Μυκόνου αρνηθήκαμε να στείλουμε την ιστορική εικόνα της Παναγίας, (12ουαιώνα) που βρίσκεται στη Μητρόπολη μας στη Νάξο, στοMetropolitanΜuseumτης Νέας Υόρκης, δηλώνοντας με επιστολή μας πως «δε στέλνουμε την εικόνα της Παναγίας σε μία Χώρα που ετοιμάζεται να εισβάλει σε μία άλλη» (στο Ιράκ 2003). Αυτά δε δημοσιεύτηκαν στα Μ.Μ.Ε. διότι δεν είναι εμπορεύσιμα!Δεν είναι αλήθεια λοιπόν ότι, απλώς παρακολουθεί τα γεγονότα και εκφράζει μόνο τη θλίψη της».

Διαβάστε τις ερωτήσεις προς τον Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο και το σύνολο των απαντήσεων του στο ιστολόγιο  Χanemo