Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Επισημάνσεις της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων : Προσοχή στους απατεώνες διαφημιστές

Η Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων , συνιστά στους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων που ανήκουν στους  24 Συλλόγους...


Η Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, συνιστά στους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων που ανήκουν στους 24 Συλλόγους – μέλη της, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί όταν τους επισκέπτονται ή τους τηλεφωνούν διάφοροι διαφημιστές ή πωλητές για διαφημίσεις και καταχωρήσεις σε τουριστικούς οδηγούς ή ιστοσελίδες Ιντερνέτ, διότι έχουν εμφανιστεί πολλοί απατεώνες.


Συνήθως δεν αναφέρουν ότι είναι διαφημιστικές εταιρείες, αλλά παραπλανούν αναφέροντας κοινοτικούς ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή ευρωπαϊκά προγράμματα. Πριν από οποιαδήποτε συμφωνία και πληρωμή, σας συμβουλεύουμε τα παρακάτω:
·       Μην «κλείνετε» αμέσως τη συμφωνία. Αφήστε να περάσει πρώτα μια εβδομάδα, ώστε να έχετε το χρόνο να το σκεφτείτε, αλλά κυρίως για να ρωτήσετε και να πάρετε γνώμες και πληροφορίες.
·       Ρωτήσετε τη γνώμη των επιχειρηματιών που έχουν ήδη διαφημιστεί σε αυτό τον οδηγό ή την ιστοσελίδα, κατά τις προηγούμενες χρονιές.
·       Ελέγξτε προσεκτικά αν πρόκειται πράγματι για κάποιον υπαρκτό, αποδοτικό και γνωστό τουριστικό οδηγό ή portal.
·       Μην δίνετε σημασία σε «συστατικές επιστολές» που σας επιδεικνύουν οι πωλητές, τάχα από οργανισμούς ή υπηρεσίες. Πολλές φορές είναι πλαστές ή παραποιημένες ή ασαφείς, με μόνο σκοπό να σας εντυπωσιάσουν και να συμφωνήσετε.
·       Σε περίπτωση που σας προτείνουν να πάρετε με αντικαταβολή βιβλία ή οδηγούς σχετικούς με επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις, απευθυνθείτε πρώτα στο Επιμελητήριο Κυκλάδων ή στο Σύλλογό σας. Οι πληροφορίες θα είναι πιο αξιόπιστες, πιο ανιδιοτελείς, πιο πρόσφατες και … δωρεάν.
·       Σε κάθε περίπτωση πάντως, σας προτείνουμε να επικοινωνείτε πρώτα με το τοπικό σας Σύλλογο Τουριστικών καταλυμάτων ή τη Κυκλαδική Ομοσπονδία, για να ενημερωθείτε.
Β) Αυτές τις μέρες, ίσως λάβετε με φαξ την συνημμένη επιστολή που σας ζητά να γράψετε τα στοιχεία του καταλύματός σας και να τη στείλετε με φαξ.  ΜΗΝ το κάνετε, διότι αυτόματα θα έχετε αποδεχτεί να σας χρεώσουν 845 € !!!
Γ) H Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων " ΚΥΚΛΑΔΕΣ ”, δημιούργησε τηνhttp://www.cycladeshotels.net/">http://www.cycladeshotels.net , μια ιστοσελίδα – κατάλογο Τουριστικών Προσφορών Δωματίων και Διαμερισμάτων.
Στην ιστοσελίδα αυτή, ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης – τουρίστας, μπορεί να βρει δωμάτιο ή διαμέρισμα σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, με τις παροχές – φωτογραφίες και τιμές ή προσφορές κάθε καταλύματος.
Στην ιστοσελίδα αυτή, κάθε τουριστικό κατάλυμα των Κυκλάδων που είναι μέλος σε κάποιο από τα Σωματεία της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας και έχει θεωρήσει τη Δήλωση Τιμών 2012, μπορεί να καταχωρήσει, να διαφημίσει και να πουλήσει τα δωμάτιά του, εντελώς δωρεάν.
H Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, ως μη κερδοσκοπικό Σωματείο που είναι, δεν χρεώνει κανενός είδους προμήθεια ή συνδρομή για τις καταχωρήσεις. Η υπηρεσία είναι 100% δωρεάν.
Μερικά από τα πλεονεκτήματα της ιστοσελίδας www.cycladeshotels.net:
- Δεν είναι εμπορική ιστοσελίδα, αλλά επίσημη ιστοσελίδα αναζήτησης δωματίων μη κερδοσκοπικού οργανισμού και οι πελάτες την εμπιστεύονται περισσότερο.
- Τα καταλύματά της ιστοσελίδας είναι μόνο τα νόμιμα καταλύματα, που έχουν Ειδικό Σήμα ΕΟΤ.
- Δεν παραπλανούνται οι επισκέπτες από «ψεύτικες» βαθμολογίες και «αξιολογήσεις» στα καταχωρημένα καταλύματα.
- Ο επιχειρηματίας είναι ο αποκλειστικός διαχειριστής για τις πληροφορίες, τις φωτογραφίες, τις τιμές και τη διαθεσιμότητα του καταλύματός του.
- Δεν δεσμεύονται δωμάτια του καταλύματος.
- Ο επιχειρηματίας έχει άμεση επαφή με τον πελάτη του.
- Η διαχείριση κάθε κράτησης γίνεται από τον επιχειρηματία, αφού ο ενδιαφερόμενος πελάτης, έρχεται σε άμεση επαφή μαζί του.
- Ο επιχειρηματίας δεν πληρώνει το 15% - 50% του τζίρου του σε αλλοδαπούς μεσάζοντες.
Καλούμε τα μέλη μας να επωφεληθούν από τη προσφορά της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας και να καταχωρήσουν το κατάλυμά τους στο www.cycladeshotels.net
 

Με τιμή,
για τη ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ,
ο Πρόεδρος Αντώνης Καρατάσος