Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

«Ξένιος Ζευς» και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας που σχετίζεται με την παράνομη μετανάστευση πρ...

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας που σχετίζεται με την παράνομη μετανάστευση πραγματοποιήθηκε κατά το τελευταίο 24ωρο και συγκεκριμένα από τις πρωινές ώρες της 24ης έως τις πρωινές ώρες της 25ης Οκτωβρίου. Η επιχείρηση υλοποιήθηκε στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού και στοχευμένων εξορμήσεων από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κυκλάδων, Α’ Δωδεκανήσου και Β’ Δωδεκανήσου.


Στόχος των αστυνομικών εξορμήσεων ήταν συγκεκριμένα: οι έλεγχοι αλλοδαπών όσον αφόρα την νόμιμη παραμονή τους στην χώρα, οι έλεγχοι επιχειρήσεων που απασχολούν παράνομα μη νόμιμους αλλοδαπούς και οι έλεγχοι κατοικιών – καταλυμάτων στα οποία διαμένουν ή έχουν εκμισθωθεί από παράνομους αλλοδαπούς. Για την επιχείρηση συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια ελέγχων, στα οποία συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: 201αλλοδαποί και 58 επιχειρήσεις – καταστήματα
Προσήχθησαν: 89 άτομα (11 ημεδαποί και 78 αλλοδαποί)
Συνελήφθησαν 20 άτομα, από τα οποία:
  • 16 αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στην χώρα
  • 2 ημεδαποί για παράνομη απασχόληση σε επιχειρήσεις τους μη νομίμων      μεταναστών
  • 1 αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση      για παράβαση του Κ.Ο.Κ.
  • 1 ημεδαπός για παράνομη εκμίσθωση κατοικίας σε μη νόμιμους αλλοδαπούς
Σε βάρος των αλλοδαπών που συνελήφθησαν για παράνομη διαμονή, κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής. Οι ειδικές αυτές δράσεις θα επαναλαμβάνονται, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και γενικότερα τη διαχείριση της εγκληματικότητας στην περιφέρεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου.