Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Κλειστές Τρίτη και Τετάρτη οι ΔΟΥ Κυκλάδων

Aναρτήθηκε πρώτη φορα 27 Οκτωβρίου 2012 Κ λειστές θα είναι οι εφορίες των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη...

Aναρτήθηκε πρώτη φορα 27 Οκτωβρίου 2012

Κ
λειστές θα είναι οι εφορίες των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Οι εφοριακοί αντιδρούν στις συγχωνεύσεις των εφοριών στις νησιωτικές περιοχές υποστηριζοντας οτι θα δημιουργήσουν πολύ μεγάλα προβλήματα. Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟΥ έχει ως εξής:

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ σε συνεδρίασή της στις 24-10-2012 μετά από αίτημα του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Αττικής & Κυκλάδων αποφάσισε την προκήρυξη 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τρίτη 30 και Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 στις υπηρεσίες του ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ και ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.

Τα αιτήματά μας για την κινητοποίηση είναι:

1. Η διακοπή της σχεδιαζόμενης ενοποίησης φορολογικών υπηρεσιών στις περιοχές αυτές (Νησιωτική Ελλάδα), που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Αντιθέτως, με μέτρα πρόχειρα, αποσπασματικά και ευκαιριακής κυρίως σκοπιμότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψη εθνικοί λόγοι, γεωγραφικά κριτήρια και φοροδοτική ικανότητα της κάθε περιοχής (βαριά τουριστική βιομηχανία), το αποτέλεσμα θα είναι η ταλαιπωρία του πολίτη, η αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με βέβαιο αποτέλεσμα την μη επίτευξη του στόχου της αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού.

2. Η αναδιοργάνωση -εκσυγχρονισμός- μηχανοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών μετά από ουσιαστικό διάλογο και η κατοχύρωση του Δημόσιου χαρακτήρα τους.

3. Η μη αποδοχή απολύσεων μέσω εργασιακής εφεδρείας, προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας κ.λπ.

Δεν θα αποδεχθούμε την πολιτική της διάλυσης των υπηρεσιών, της πλήρους ιδιωτικοποίησης των αρμοδιοτήτων τους, των υποχρεωτικών μετακινήσεων πληθυσμών και της διάσπασης του κλάδου".

<<www.capital.gr>>