Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Φωτιά στην Ποσειδωνία με εμπρησμό από αμέλεια (φωτό)

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Ποσειδωνίας Σύρου σ...


IMG 9824Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Ποσειδωνίας Σύρου στη θέση Βουνάκια.

Η φωτιά που προκλήθηκε από εμπρησμό από αμέλεια, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Πυροσβεστική.

Παρότι αρχικά δεν ενέπνεε ιδιαίτερη ανησυχία, πήρε μεγαλύτερη έκταση, λόγω και του δύσβατου της περιοχής, καίγοντας αρκετά στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης και 15 άνδρες από το δυναμικό της, αλλά και δύο υδροφόρα οχήματα του Δήμου.


Το σημείο της πυρκαγιάς ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή και προκάλεσε την ανησυχία των κατοίκων.

Λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Πυροσβεστικής και με τη βοήθεια αρκετών πολιτών  η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο σε σύντομο χρονικό διάστημα και περί ώρα 18:15  και σε πλήρη έλεγχο, λίγο αργότερα. Η πυρκαγιά έκαψε περίπου 120 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Τα αίτια της πυρκαγιάς οφείλονται σε εμπρησμό από αμέλεια του Ρ. Γ  του Ι ετών 74, ο οποίος στην προσπάθεια του να κάψει σωρό με ξερά χόρτα στον κήπο της οικίας του, έθεσε φωτιά σε αυτό με αποτέλεσμα αυτή να επεκταθεί σε παρακείμενες ιδιοκτησίες χορτολιβαδικής έκτασης.

Ο προαναφερθείς συνελήφθη από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης και κινήθηκε εναντίον του η αυτόφωρη διαδικασία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. Μετά την πυρκαγιά παρέμειναν στο συμβάν για επαγρύπνηση και τυχόν αναζωπυρώσεις, 3 άνδρες με ένα πυροσβεστικό όχημα.

IMG 9819
IMG 9825
fotia
fotiakas 3
fotia kas4
fotia kas
fotia kas 2