Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Τήνος, θεά – Περιστέρια: Η σημασία των περιστεριών και των περιστεριώνων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 σε αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού στη Χώρα Τήνου διάλεξη από Δρ Αρχαιολογίας ...

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 σε αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού στη Χώρα Τήνου διάλεξη από Δρ Αρχαιολογίας & Ιστορικό κ. Χάρη Κουτελάκη με θέμα: Τήνος, θεά – Περιστέρα. Η σημασία των περιστεριών και των περιστεριώνων. Ο έμπειρος ομιλητής στο είδος του, παραστατικά και με στοιχεία έδωσε πολλές πληροφορίες στο κοινό  που παρακολούθησε την επιστημονική ομιλία του, συσχετίζοντας την Τήνο και το προϊστορικό της όνομα με μια θεά – Περιστέρα. Αναφέρθηκε κυρίως στους περιστεριώνες της Τήνου και στα περιστέρια, συνδέοντάς την ιστορικά με άλλα μέρη της γης από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα.
Η διάλεξή του εμπεριέχεται λεπτομερώς στο Βιβλίο του με τίτλο «Προϊστορικά της Νήσου Τήνου» έκδοση Αθήνα – 2012, το οποίο διατίθετο στους ακροατές της διάλεξης. Παρουσίασε τον ομιλητή ο Διευθυντής του ΙΤΗΠ κ. Μ. Βιδάλης και εισαγωγή στους Περιστερεώνες και για τον κ. Κουτελάκη έκανε ο Αντιπρόεδρος του ΙΤΗΠ κ. Ευαγ. Γκίζης. Παραβρέθηκαν Ιερωμένοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της Τήνου άνθρωποι των γραμμάτων, συγγενείς και φίλοι του κ. Κουτελάκη.