Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2013

 Σε έναν ''ειδικό  σχεδιασμό'' για την πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων  ηλεκτρικού ρεύματος, που απαιτεί η Τρόικα μέχρι...


 Σε έναν ''ειδικό  σχεδιασμό'' για την πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων  ηλεκτρικού ρεύματος, που απαιτεί η Τρόικα μέχρι την έναρξη του δεύτερου εξαμήνου του 2013, προχωράει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου.



Ο σχεδιασμός αυτός θα λάβει υπόψη του διάφορες παραμέτρους, ώστε να εξορθολογιστεί το κόστος ενέργειας, χωρίς βέβαια να έχουν προσδιοριστεί ακόμα. Κύκλοι του υπουργείου κάνουν σαφή την από κοινού προσπάθεια με τη ΡΑΕ να επαναπροσδιορίσουν τα κοστολογικά στοιχεία στοιχεία της ΔΕΗ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Στόχος, να περιοριστούν οι μεγάλες αυξήσεις που προκύπτουν και οι οποίες ανέρχονται μεσοσταθμικά στο 30% περίπου και στις μικρές καταναλώσεις στο 40%.

Πληροφορίες θέλουν τον ειδικό σχεδιασμό να περιλαμβάνει αυξήσεις σε 3 δόσεις, με το βάρος να μεταφέρεται στην τρίτη, προκειμένου να μην υποστούν οι καταναλωτές μεγάλες αυξήσεις μέσα στο χειμώνα, οπότε γίνεται και χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση.

Το ΥΠΕΚΑ φέρεται να έχει θέσει ως ανώτατο όριο, της πρώτης δόσης, που θα ισχύσει τον Ιανουάριο, μεσοσταθμική αύξηση της τάξης του 9-11%, με την παράλληλη εξέταση, από πλευράς υπουργείου, τη δυνατότητα περιορισμού των φόρων αλλά και της μείωσης των αποκαλούμενων μονοπωλιακών χρεώσεων.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ, μέσω του διευθύνοντα συμβούλου της, Αρθρούρου Ζερβού, ζήτησε την πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων και την πλήρη λειτουργία του ανταγωνισμού σε όλο το εύρος της αγοράς.



Η ΔΕΗ δε συμμερίζεται τις απόψεις του υπουργείου και της ΡΑΕ για δυνατότητα σημαντικής αναπροσαρμογής των κοστολογικών στοιχείων της Επιχείρησης και άρα αντίστοιχου περιορισμού των αναμενόμενων αυξήσεων.