Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ανοικτή συνέλευση για την σύσταση επιτροπής αλληλεγγύης

Σήμερα πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη συνάντηση για την Ανοικτή Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Αίθουσα δημοτικού Συμβουλίου ( Παλιό Δημαρχεί...


Σήμερα πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη συνάντηση για την Ανοικτή Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Αίθουσα δημοτικού Συμβουλίου ( Παλιό Δημαρχείο) , συγκροτήθηκε μια 5 μελή οργανωτική επιτροπή η οποία θα έχει την ευθύνη των δράσεων και της διαχείρισης αυτής της προσπάθειας έτσι όπως θα ορίζεται από της τακτικές γενικές συνελεύσεις.

Στην αρχή της συνέλευσης μοιράστηκε το ακόλουθο κείμενο .


Οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται, αυτές που μας οδήγησαν στα μνημόνια και στο ΔΝΤ, αυτές που έφεραν την οικονομική κρίση και που βουλιάζουν τον λαό στην εξαθλίωση, αυτές που μείωσαν τους μισθούς και που εκτίναξαν την ανεργία στο 25%, μας οδήγησαν στην ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης. Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, να διεκδικήσουμε καλλίτερες συνθήκες ζωής, παιδείας, υγείας, πολιτισμού και να αντισταθούμε, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο μέσω της αλληλεγγύης θα μπορέσει να υπάρξει ουσιαστική αντίσταση απέναντι στις πολιτικές της εξαθλίωσης.

Δεν επιδιώκουμε ούτε θέλουμε σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουμε και να αντικαταστήσουμε το κράτος και τις υπηρεσίες του. Αντιθέτως διεκδικούμε καθημερινά την ύπαρξη κοινωνικού κράτους.
Σύμφωνα με αυτό το πλαίσιο λειτουργίας,

1. Δεν είμαστε φιλανθρωπικό σωματείο
2. Δεν διαφημίζουμε
3. Διαφυλάσσουμε την αξιοπρέπεια και την ανωνυμία του συνανθρώπου μας
4. Δεν κάνουμε διακρίσεις. Προτεραιότητα έχει μόνο η ανάγκη.

Βάσει των παραπάνω συγκροτούμε επταμελή οργανωτική επιτροπή η οποία θα έχει την ευθύνη των δράσεων και της διαχείρισης αυτής της προσπάθειας έτσι όπως θα ορίζεται από τις τακτικές γενικές συνελεύσεις.
Ως προσωρινή συντονιστική επιτροπή προτείνουμε τους εξής εφτά τομείς δράσης:

1. Εκπαίδευση
2. Υγεία
3. Διατροφή και διαβίωση
4. Προσφορά υπηρεσιών
5. Πολιτισμός
6. Στήριξη – συμπαράσταση
7. Ενημέρωση (πληροφορίες)

Θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες επίσημο κείμενο από την 5μελή επιτροπή για ενημέρωση του κόσμου περί της συνελεύσεως και των αποφάσεων , τα Τήνια News θα είναι δίπλα σε αυτήν την σημαντική προσπάθεια που αρχίζει να γίνετε στο νησί μας και θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε σε ότι μπορούμε.