Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Συλλήψεις Γάλλων για τη μεγάλη φωτιά στην Άνδρο (φωτό)

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που κατέκαιγε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Κοχύλου, στην Άνδρο. Η φωτιά ξέσπασε στα Διποτάματα και την π...

andros fotia
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που κατέκαιγε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Κοχύλου, στην Άνδρο. Η φωτιά ξέσπασε στα Διποτάματα και την περιοχή Έξω Βουνί λίγο πριν τις 15.00 την Κυριακή και γρήγορα εξαπλώθηκε στο χωριό Γιαννισαίο, Λαρδιά και Ρωγό.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν όλη τη νύχτα 28 πυροσβέστες με επτά οχήματα  που έφτασαν στο νησί με απογευματινό πλοίο και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Από την πυρκαγιά απειλήθηκαν σπίτια στο Έξω Βουνί, το Γιαννισαίο και το Ρωγό – προκλήθηκαν μάλιστα υλικές ζημιές σε αρκετά -, ενώ η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της ολοκληρωτικά κατεστραμμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Σε πολλά σημεία έχει καταστραφεί το δίκτυο της Δ.Ε.Η. και Κοχύλου, Γιαννισαίο και Βουνί έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και νερό. Ο δυνατός αέρας προκαλούσε συνεχείς αναζωπυρώσεις μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Να σημειωθεί ότι την πόρτα του ανακριτή στη Σύρο θα περάσουν δυο Γάλλοι τουρίστες που αργά το βράδυ της Κυριακής παραδόθηκαν στις Αρχές του νησιού. Οι δύο ισχυρίστηκαν ότι προκάλεσαν τη φωτιά από αμέλεια, όταν περιηγούνταν στα Διποτάματα.

Οι δύο αλλοδαποί  είναι ετών 32 ετών και 29 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι και συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Όπως έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) ( D.P. 32 ετών και η K.J. 29 ετών) πυρπόλησαν το δάσος όταν έβαλαν φωτιά να κάψουν τα χαρτιά που είχαν χρησιμοποιήσει για να κάνουν τη σωματική τους ανάγκη.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο το πρωί της Δευτέρας.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από κάτοικο του χωριού Γιαννισαίο.


andros fotia 2andros fotia 3andros fotia 4