Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Τα εγκώμια της Παναγίας στην Ιερά Νήσο Τήνο

Με εκκλησιαστική τάξη και κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα ο Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πανίερο Ναό ...


Με εκκλησιαστική τάξη και κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα ο Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης Τήνου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ,αδεία και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, συμπαραστατουμένου από ικανό αριθμό παρεπιδημούντων Ιερέων και Κληρικών του νησιού.

Προ του πέρατος της Ιεράς Ακολουθίας ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ μετέφερε λιτανευτικά στον σολέα το "σώμα" της Κυρίας Θεοτόκου και το τοποθέτησε σε ευπρεπισμένο κουβούκλιο, όπου, σύσσωμοι Κλήρος και Λαός έψαλλαν εγκώμια αφιερωμένα στην Κοίμηση της Παναγίας κατά το τοπικό έθος.
Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος και μέλη του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας και πλήθος πιστών.
Ο Μητροπολίτης Καισαριανής απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Δωρόθεο και τις τοπικές αρχές για τη φιλοξενία και την αγάπη που δείχνουν πάντοτε σε όλους τους προσκυνητές του ιερού Εικονίσματος της Μεγαλόχαρης προτρέποντάς τους να μένουν πάντοτε αρωγοί στον πόνο και τις ανάγκες των πιστών ειδικά στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας.
Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών του Ιερού Ιδρύματος υπό τον Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Επιμέλεια Κειμένου 
Αρχ. Επίτροπος Ι. Νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός